FOLLOW US: facebook twitter

Φινάλε στο αιμοδοτικό 2018 στο Καράτουλα – Σύμπτυξη των μονάδων αιμοδοσίας πρότεινε η κα Πανέτα

Ημερομηνία: 03-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”79248″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο αιμοδοτικός σύλλογος Καράτουλα “Ο Άγιος Δημήτριος” πραγματοποίησε την τελευταία εθελοντική αιμοδοσία της χρονιάς στην Ηλεία. Την Κυριακή στο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, προσήλθαν αρκετοί εθελοντές και συγκεντρώθηκαν συνολικά 20 μονάδες αίματος, μια πολύ σημαντική ποσότητα στις ημέρες που διανύουμε.

Ο π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Καράτουλα και πρόεδρος του αιμοδοτικού συλλόγου της περιοχής τόνισε πως “…αυτές τις ημέρες ακούσαμε από την εκκλησία μας πως ο Θεός κατέβηκε στη γη για να σώσει τον άνθρωπο. Αυτή την παρακαταθήκη ακολουθούμε ως κληρικοί, αλλά και ως λαός περιούσιος. Με τις ευλογίες και τις παραινέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας για το 2018 αιμοδοτούμε τελευταίοι. Κλείνουμε αυτή τη χρονιά εμείς με αισιοδοξία πως το 2019 θα έχουμε πολλές αιμοληψίες και και πολλές μονάδες να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που εύχομαι ολόψυχα να μην χρειάζονται. Ευχαριστούμε και εσάς τα ΜΜΕ που προβάλλεται τις πράξεις αυτές και που διαδίδεται το μήνυμα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας. Πρέπει να σώσουμε τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής. Αυτό που κάνουμε εδώ με τους συμπολίτες μας στο Καράτουλα είναι έμπρακτη αγάπη προς το συνάνθρωπο” είπε μεταξύ άλλων μεταφέροντας και τις ευχές του προς όλους για τη νέα χρονιά.

Η συντοντίστρια διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, παράλληλα με τις ευχές τις ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες της χρονιάς που έφυγε και τους συλλόγους που δραστηριοποιήθηκαν. Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς τόνισε πως οι ελλείψεις σε αίμα είναι καθημερινές. “Χρειαζόμαστε 5000 μονάδες αίματος και δανειζόμαστε περίπου 1500 μονάδες από άλλα νοσοκομεία. Ο αριθμός των συλλόγων έχει αυξηθεί όμως οι εθελοντές δεν ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό. Δεν απογοητευόμαστε, καθώς βλέπουμε ότι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας διαδίδεται. Στο νομό μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν μπορεί να υπάρχουν δύο αιμοδοτικές μονάδες που να υπολειτουργούν και οι δύο. Θα πρέπει γίνει μια σύμπτυξη για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν το λέω για το νοσοκομείο του Πύργου, που φέρει και το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών. Το λέω για την ασφάλεια των ασθενών. Αν μου έστελνε το υπουργείο αίματα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τις αιμοδοσίες” σχολίασε η κα Πανέτα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot