FOLLOW US: facebook twitter

Φίλοι Αστέρα Αμαλιάδας: Σχόλια για τα πλέι-οφ και όχι μόνο…

Ημερομηνία: 08-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ως φίλοι του αθλήματος και φίλοι του Αστέρα Αμαλιάδας, ευχόμαστε να έχουμε τη νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική δύο ομάδες απ’ την Ηλεία. Μακάρι να μείνει η Βάρδα και να ανέβει ο ένας που θα ξεχωρίσει από την Α΄ Τοπική. Η Αμαλιάδα έχει φίλαθλη κουλτούρα και δείχνει πάντοτε χαρακτήρα.

Ο Αστέρας που ξεκίνησε με ελλείψεις, άργησε να μονταριστεί, έφτιαξε ομάδα ‘‘ανάγκης’’ και καθυστέρησε να ξεκινήσει προετοιμασία, παρόλα τα προβλήματα έδειξε πρόσωπο ανταγωνιστικό και έμεινε μέσα στις διεκδικήσεις. Με τους ανταγωνιστές του στην τετράδα, έπεισε και έπεσε δύσκολα, ίσως και αδικούμενος διαιτητικά, όπου έπεσε…. Δεν το έβαλε κάτω, ακόμα κι όταν έμεινε με σύνθεση ανάγκης λόγω τιμωριών ή τραυματισμών και ενέπνευσε παντού σεβασμό, στην φανέλα – στην ιστορία του… Στα πλέι-οφ χωρίς Ραυτόπουλο, Νικολόπουλο, με τραυματίες, στην ουσία ανέτοιμους, τους Κούντουρα, Θεοδωρόπουλο, Ζωγόπουλο, πάλεψε στα ίσα.

Κι όταν η διαιτησία τον ‘‘στρίμωξε’’, ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση τέτοια, όπως βγάζουν οι μεγάλες, ιστορικές, διαχρονικές ομάδες. Ο κ. Τσάκαλης στο πρώτο παιχνίδι στα Κρέστενα ζυγίστηκε στον πάγκο της γηπεδούχου και έκαμε χάρες. -Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι, χωρίς κάρτες, χωρίς τιμωρία αφού αυτός που ζημιωνόταν ήταν ο χωρίς βάθος στη σύνθεσή του, Αστέρας. -Άρχισε να κιτρινίζει επιλεκτικά προς το τέλος, αφού ο γηπεδούχος είχε κάνει δουλειά του, χωρίς ποινή και έκλεισε τα μάτια σε χτύπημα ‘‘καράτε’’ εκτός φάσης στο τέλος, κιτρινίζοντας απλώς τον Μπέριο (σημείωση: θα έπρεπε να είχε φύγει πολύ νωρίτερα με δύο κίτρινες, αφού ενεπλάκη σε τουλάχιστον 4 – 5 κραυγαλέες παραβάσεις – σκληρά φάουλ).

Σημειωτέον ότι η φάση με τον Μπέριο έγινε μπροστά στην επόπτη Σιαχάμη και στον διαιτητή κ. Βασ. Τσάκαλη, ενώ οι παράγοντες – προπονητές – πάγκος του Ξενοφώντα, εισήλθαν για να λύσουν τη διαφορά και να λήξει όπως – όπως το παιχνίδι (μέλημα να παίξει στην Αμαλιάδα, στο β΄ παιχνίδι, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής). Την γλύτωσε για δολοφονικά χτυπήματα και ο Τσίγκληρας αρκετές φορές (έχει παράδοση εκεί απ’ το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, το περίφημο 3-2, από 0-2 του κ. Σταυρόπουλου, όπου γλύτωσε την κόκκινη του προαναφερθέντος διαιτητή, που εύκολα την αντίκρισε για ‘‘παιδικούς’’ λόγους ο Γκρίλλας του Αστέρα Αμαλιάδας).

Όσο ήταν 0-0 το σκορ, οι του Ξενοφώντα ζητούσαν 10-15 λεπτά καθυστερήσεις γιατί έπεφταν τάχα κάτω παίκτες του Αστέρα. Όταν σκόραραν στο τελευταίο λεπτό, άρχισαν αυτοί να ‘‘ξαπλώνουν’’ και οι καθυστερήσεις ως δια μαγείας μειώθηκαν/χάθηκαν, για να λήξει το ‘‘μαρτύριο’’ άρον – άρον με αλλαγές πλαγίων και οφσάιντ. Αυτά έγιναν λοιπόν κι άλλα πολλά, που νιώσαμε στο πετσί μας στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Τι να πεις… Μέχρι και προχθές η παιδική ομάδα, σφαγιάσθηκε με τρεις (3) κόκκινες κάρτες από τον κ. Γαβρηλιάδη. Πρωτόγνωρα πράγματα…. Για γέλια και για κλάματα… Αυτά είναι λίγα από όσα συνέβησαν και τα αναφέρουμε για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι δε καταλαβαίνουμε, που πάει το πράγμα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας, με σιγουριά για το μέλλον.

Οι Φίλοι του Αστέρα Αμαλιάδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος