FOLLOW US: facebook twitter

Φιλαρμονική Απόλλων Πύργου: Έκοψε μουσικά την πίτα της

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της που συνοδεύτηκε από μια ωραία συναυλία και κλήρωση οχτώ χρηματικών βραβείων στη μνήμη των διατελεσάντων Μητροπολιτών Ηλείας Δαμασκηνού, Αντωνίου, Γερμανού και Αθανασίου.για μέλη της μπάντας, έκοψε την Κυριακή το απόγευμα η Φιλαρμονική Απόλλων στο χώρο του Λάτσειου που στρεγάζεται.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας και επίτιμο Πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Γερμανό, για την προσφορά της πίτας- κάτι που κάνει κάθε χρόνο-  και των οκτώ χρηματικών βραβείων, καθώς κι ενός σταυρού με χρυσή αλυσίδα.

Επίσης ευχαρίστησε και την οικογένεια Λάτση, για την οικονομική ενίσχυση που έχει προσφέρει στη Φιλαρμονική του Πύργου.

Ο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανός κάλεσε τα παιδιά της Φιλαρμονικής να έχουν στόχους στη ζωή τους  ενώ ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου, θα γραφτεί ποσό 4.000 ευρώ για ενίσχυση της Φιλαρμονικής και εξήγγειλε ότι ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 60.000 ευρώ, προκειμένου να ανεγερθεί ανδριάντας για τον ήρωα της πόλης Οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλαέτη.

Επίσης χαιρέτισαν οι Βουλευτές Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος της ΝΔ και κ. Διονύσιος Καλαματιανός, που παρότρυναν να ενισχυθεί η Φιλαρμονική. Ο κ. Καλαματιανός εξ άλλου πρότεινε, όπως γινόταν και παλιά στον Πύργο, να παίζει για ένα μισάωρο η Φιλαρμονική τα Σαββατοκύριακα στην πλατεία.

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε όμορφα κομμάτια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και η μπάντα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Θεοδόση έκλεισε με τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Τυχερή του φλουριού ήταν η σαξοφωνίστας της Φιλαρμονικής Χαρά Λυμπεροπούλου η οποία ήταν και ανάμεσα στους κληρωθέντες, για τα χρηματικά βραβεία, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 100 ευρώ το καθένα.

Οι άλλοι επτά που  κληρώθηκαν για τα χρηματικά βραβεία είναι οι Θάνου Βασιλική, Μαχαίρας Βασίλης, Καραχάλιος Ιωάννης, Κοιλομενιάτης Διονύσιος, Τριανταφυλλόπουλος Χρήστος, Γεωργόπουλος Διονύσιος και Ξένος Διονύσιος.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ΑΝΚ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος