FOLLOW US: facebook twitter

“Φεύγουν” οι λυόμενες αίθουσες από το χώρο που στέγαζε το 1ο ΓΕΛ Πύργου

Ημερομηνία: 28-08-2024 | Συντάκτης:

Θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Δήμου Πύργου που έχουν έλλειψη βοηθητικών χώρων μετά από αίτημα της Δ/νσης Παιδείας

  • “Ανταποκριθήκαμε άμεσα στα αιτήματα και οχτώ προκάτ αίθουσες θα παραδοθούν επισκευασμένες σε διάφορα σχολεία” ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών  Υπηρεσιών Β. Παναγόπουλος

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Στην απεγκαταστάση λυόμενων αιθουσών που επι χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως αίθουσες διδασκαλίας των μαθητών του 1ου Λυκείου Πύργου- πριν αυτό μεταφερθεί στο πρώην ΤΕΙ-,  προχωρά η δημοτική αρχή προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα της Διεύθυνσης Παιδείας.

Από την έκταση στην οποία είναι εγκατεστημένες οι λυόμενες αίθουσες, και η οποία ανήκει στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης του λυκείου, θα απεγκατασταθούν οχτώ (8) συνολικά προκατ κατασκευές (δυο τεμαχίων η κάθε μία) και θα τοποθετηθούν επισκευασμένες σε σχολεία του δήμου για να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικοί χώροι. Για το σκοπό αυτό, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου ενέκρινε δαπάνη ύψους 35.067 ευρώ.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, με την απόφαση αυτή, ικανοποιούν αιτήματα που τους είχε καταθέσει η Διεύθυνση Παιδείας και ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Κόρδας κατόπιν αντίστοιχων αιτημάτων Διευθυντών δημοτικών σχολείων. “Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Διεύθυνσης Παιδείας ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, να δοθούν στα Δημοτικά Σχολεία που παρουσιάζουν έλλειψη χώρων, λυόμενες αίθουσες για να τις αξιοποιήσουν ως βοηθητικούς χώρους και σε καμία περίπτωση ως αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται για οχτώ αίθουσες, δεκαέξι τεμαχίων, δυο εκ των οποίων είναι βαρέως τύπου και έξι ελαφρού. Οι προκατ αίθουσες αυτές πριν παραδοθούν στα σχολεία, θα επισκευαστούν (ηλεκτρολογικά, μονώσεις κτλ) ώστε να είναι λειτουργικές”.

Με την απομάκρυνση των προκάτ αιθουσών, θα καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης έκτασης για την οποία έχει κατατεθεί πρόταση στην ΟΧΕ η οποία και προβλέπει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot