FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, έργα, νερό και απευθείας αναθέσεις μονοπώλησαν τη συζήτηση

Ημερομηνία: 01-03-2024 | Συντάκτης:

Λογοδοσία διμήνου για την δημοτική αρχή Πύργου στην προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δώδεκα συνολικά ερωτήσεις υποβλήθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας  και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων στον Δήμαρχο Πύργου και τους αντιδημάρχους, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα την Λογοδοσία του πρώτου διμήνου της δημοτικής αρχής.

Στο νέο αυτό θεσμό αναφέρθηκε αναλυτικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς τονίζοντας πως βάσει του καταστατικού η πλειοψηφία μπορεί να καταθέσει τρεις ερωτήσεις, επτά η μειοψηφία και δυο απο προέδρους τοπικών κοινοτήτων που επιλέγονται με κλήρωση.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την κατάργηση του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκη Αντωνακόπουλο στην οποία απαντώντας ο Δήμαρχος Στάθης Καννής επισήμανε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ενδεχόμενο και πως στόχος τους δεν είναι να γίνουν καταναλωτές αλλά παραγωγοί κυψελών πολιτισμού με εκδηλώσεις ουσίας με την στήριξη συλλόγων και φορέων του τόπου. Μάλιστα αναφορικά με την έκθεση των δυτών αρχαιολογων στην περιοχή, ο κ. Καννής επισήμανε οτι την αναζήτησε και η απάντηση που έλαβε ήταν πως σε επίπεδο έκθεσης δεν έχει γίνει κάτι.

Ακολούθησε ερώτηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Αργυρόπουλο σχετικά με την πορεία των έργων ανάπλασης στον Πύργο στην οποία απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος σημειώνοντας πως οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα ανέφερε πως το πρώτο δίμηνο η δημοτική αρχή κατάφερε να «σώσει» έργα ύψους 4 εκ. ευρώ τα οποία κινδύνευαν με απένταξη από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Κουτσαντωνάκης ζήτησε στοιχεία για τα τεχνικά έργα με τον κ. Παναγόπουλο να απαντά πως σε εξέλιξη βρίσκονται 60 έργα. «Υπάρχουν μεταφερόμενα έργα μη δημοπρατημένα, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ και καταφέραμε να σώσουμε τα 4 εκ. ευρώ, όπως η αγροτική οδοποιία στο Κολίρι και οι αναπλάσεις στον Κούβελο».

Επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Βαρελάς έθεσε ερώτημα για τις διακοπές νερού σε νοικοκυριά του Δήμου με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου να ενημερώνει πως η επιχείρηση έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και πρέπει να εισπράξει για να ανταπεξέλθει στις πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις της, τονίζοντας πως οι διακοπές γίνονται κατόπιν ειδοποίησής και αφορούν κακοπληρωτές που έχουν οφειλές δέκα και πλέον χρόνια.

Θέματα πρασίνου έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας Μαρίνος Αχτύπης στα οποία απάντησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Βασίλης Φάμελος κάνοντας λόγο για προσπάθεια αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων και πλατειών με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς.

Ερώτημα για το κατά πόσο γίνεται έρευνα αγοράς πριν γίνουν απευθείας αναθέσεις από την δημοτική αρχή, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Σκορδαλής για να λάβει απάντηση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Θεοδώρου ότι πριν από την επιλογή στις  περισσότερες  περιπτώσεις  γίνεται έρευνα αγοράς  για να διασφαλίζεται το συμφέρον του δήμου.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος