FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης: «Αρχίζει η δουλειά για μία Δυτική Ελλάδα… πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!»

Ημερομηνία: 10-01-2024 | Συντάκτης:

Η πρώτη συνάντηση εργασίας και συντονισμού με το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2023, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, υπό τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο κ. Φαρμάκης, αφού ευχήθηκε σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες να έχουν μία καλή χρονιά, αλλά και μία γόνιμη θητεία, υπογράμμισε ότι οι δομικές αλλαγές που έγιναν στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιούν την εμπειρία της πρώτης θητείας, στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή έργου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που ανοίγονται για τη Δυτική Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνοντας ότι κατά την προηγούμενη θητεία τέθηκαν γερές βάσεις, αλλά και ότι «ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο», ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών, προσήλωση στο έργο και τις αρμοδιότητές τους, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε η Περιφέρεια να λειτουργεί ως μία «καλολαδωμένη μηχανή».

«Είμαστε όλοι εδώ  – και εγώ πρώτος – για να τιμήσουμε την ισχυρή εντολή που πήραμε από τους συμπολίτες μας  Και η εντολή αυτή είναι μία:  Δουλειά και έργο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσουμε απαρέγκλιτα, με δουλειά και καθημερινή προσπάθεια, με προσήλωση στο νόμο και στα συμφέροντα του τόπου μας, αλλά και με ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος από την αρχή της νέας θητείας περιέγραψε την πορεία που πρέπει να έχει η Δυτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το σύνθημα “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”. «Αυτό το σύνθημα περιγράφει την… καθημερινότητά μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση, οι Αντιπεριφερειάρχες παρέλαβαν έναν φάκελο με το παραγόμενο ως σήμερα έργο, τις ανάγκες, αλλά και τις προτεραιότητες που τίθενται ανά τομέα. Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, την εποπτεία και τον συντονισμό του περιφερειακού έργου θα έχει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται παρόμοιες συναντήσεις συντονισμού.

Της συνάντησης εργασίας, προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε δύναμη, υγεία κι επιτυχία στην τέλεση των καθηκόντων των μελών της Περιφερειακή Αρχής και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρωτόγνωρη – όπως είπε – συνεργασία με το σύνολο των Μητροπόλεων της Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος