Φάρμα Δριμιλή: Εγκαινίασε το δικό της εργαστήριο τυποποίησης γαϊδουρόγαλου
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96114″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε ένα νέο καθοριστικό βήμα για την προώθηση του γαϊδουρόγαλου που θα του επιτρέψει να ανοίξει τα φτερά του στις αγορές, έκανε ο ιδιοκτήτης της Φάρμας Δριμιλή στις Αμυγδαλιές Γιάννης Δριμιλής, δημιουργώντας το δικό εργαστήριο τυποποίησης γάλακτος όνου, που προέρχεται από τα γαϊδουράκια που εκτρέφει στη φάρμα του. Ο πρόσφατος νόμος που απελευθερώνει και στη χώρα μας την επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση, πώληση και διάθεση του θαυματουργού αυτού προϊόντος όπως συμβαίνει σε όλες στις Ευρωπαϊκές χώρες, οδήγησε τον κ. Δριμιλή στην απόφασή του να δημιουργήσει αυτό το εργαστήριο και να τυποποιήσει ο ίδιος το δικό του γαϊδουρόγαλα, εξελίσσοντας έτσι την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Μάλιστα πριν λίγες μέρες πριν έκανε μάλιστα τα εγκαίνια του εργαστηρίου του όπου παρευρέθηκαν φίλοι και γνωστοί καθώς και επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής και της Έρευνας και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους τον κ. Πέτρο Ταραντήλη Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης και πρόεδρο του τμήματος Ε.Τ.Δ.Α, την κ. Ελένη Κόνιαρη – Βιολόγο ερευνήτρια, υπεύθυνη εργαστηρίου μοριακής διάγνωσης δυσλιπιδαιμιών Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την κ. Αλεξάνδρα Νικόλα – Βιολόγο Υ. Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Αθηνών και την κ. Ανθή Δραγώση- Βιολόγο Υ. Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Ο κ. Γιάννης Δριμιλής, δημιούργησε στην Αλιφείρα τη δική του φάρμα, έκτασης 50 στρεμμάτων με πρόβατα και γαϊδούρια το 2010, ύστερα από το πλήγμα που δέχτηκαν οι καλλιέργειές του με τα αρωματικά φυτά, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 . Αποφάσισε αφού ο ίδιος τεστάρισε το γαϊδουρόγαλα για τις ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες σε ένα φιλικό του πρόσωπο που έπασχε από ψωρίαση να δοκιμάσει ένα δείγμα στο δέρμα του και βεβαίως είδε πολύ θετικά αποτελέσματα. Έτσι πιστεψε στο γάλα γαίδούρας και κατέληξε στην απόφαση να δημιουργήσει αυτήν την εναλλακτική φάρμα, με πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί τα πρώτα χρόνια ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, το κράτος δεν στήριζε το προιόν και βεβαίως τα εισοδήματα ήταν ελάχιστα. Ο ίδιος έκανε μεγάλο αγώνα να το προωθήσει σε εκθέσεις και καταστήματα καλλυντικών, σαπουνιών και υγιεινής διατροφής και να προβάλλει τις θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του γάλακτος γαϊδούρας που είναι πολύ γνωστές από την αρχαιότητα. Το βασικό χαρακτηριστικό του γαϊδουρινού γάλακτος, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα «φυσικό υποκατάστατο» του μητρικού θηλασμού αντί του βρεφικού γάλακτος που διατίθεται στο εμπόριο, ενισχύει το ανοσιοποιητικό σύστημα και προφυλάσσει από κρυολογήματα, αλλεργίες, αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις και έχει καλλυντικές ιδιότητες για το δέρμα μας.
Στη Φάρμα Δριμιλή, τα γαϊδουράκια που εκτρέφει σε άριστες συνθήκες με πολύ αγάπη σαν παιδιά του, έχουν τα δικά τους ονόματα το καθένα, ενώ το Αγρόκτημα είναι επισκέψιμο για σχολεία όπου τα παιδιά ξεναγούνται στο χώρο και μαθαίνουν για τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος γαϊδούρας.
Να ευχηθούμε αυτή η νέα προσπάθεια της Φάρμας Δριμιλή να έχει επιτυχία και να αποδώσει τα προσδοκώμενα, γιατί είναι πολύ σημαντικά νέοι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους ξεκινώντας από το μηδέν, μετατρέποντας μια καταστροφή σε ευκαιρία, να εξελίσσονται και να προοδεύουν γιατί όφελος έχει και ο νομός μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]