FOLLOW US: facebook twitter

Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 120.000 ευρώ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

-Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου

-Ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό στο θύμα

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχημάτισαν  δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών – για ληστεία, αντιποίηση αρχής και άμεση συνέργεια σε ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι, με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν από  γυναίκα 75.000 ευρώ, 20 λίρες Αγγλίας και μια συλλογή παλαιών χαρτονομισμάτων και κερμάτων.

Πρόκειται για περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 15 Απριλίου και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν τότε και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι δύο εκ των κατηγορουμένων μετέβησαν με αυτοκίνητο σε οικία γυναίκας και προσποιούμενος ο ένας εξ αυτών τον αστυνομικό, με το πρόσχημα εμπλοκής του συζύγου της σε ποινική υπόθεση, εισήλθαν στην οικία της και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (75.000) ευρώ, (20) λίρες Αγγλίας και μία συλλογή παλαιών χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Η συνολικής αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις (120.000) ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι διενεργώντας εμπεριστατωμένες έρευνες και χρησιμοποιώντας ειδικές ανακριτικές μεθόδους, αξιοποιώντας παράλληλα τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των κατηγορούμενων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν μια ημέρα πριν την τέλεση της ληστείας στην Ηλεία με όχημα, το οποίο είχαν ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αθήνα και συναντήθηκαν με τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες, ως συνεργός τους.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της αντιποίησης αρχής και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος