FOLLOW US: facebook twitter

Εξιχνιάστηκε η κλοπή στην εκκλησία της Φραγκαβίλλας

Ημερομηνία: 11-02-2022 | Συντάκτης:

-Συνελήφθηκαν στην Πάτρα από την Ασφάλεια Αμαλιάδας οι δράστες

Εξιχνιάστηκε η κλοπή που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό
Κοιμήσεως Θεοτόκου Φραγκαβίλλας της Αμαλιάδας, καθώς οι δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στην Πάτρα έπειτα από συνεργασία των αστυνομικών της Ασφάλειας Αμαλιάδας και της Ασφάλειας Πατρών.

Οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από εικόνα της Παναγίας ένα σετ κοσμημάτων που αφιερωθεί ως τάμα από πιστούς, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στις 6 Φεβρουαρίου, είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων επίχρυση λειψανοθήκη με τμήμα λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των δραστών τη λειψανοθήκη του Αγίου Χαράλαμπου, καθώς και δύο χρυσές αλυσίδες, τα οποία και απέδωσαν στον εφημέριο του ομώνυμου Ιερού Ναού.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, εικόνες, λειψανοθήκη και άλλα αντικείμενα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ
συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί αν εμπλέκονται και με
άλλες υποθέσεις κλοπών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος