FOLLOW US: facebook twitter

Εξαπλώνεται η “φωτιά” του πληθωρισμού

Ημερομηνία: 17-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

 Η ακρίβεια “ζει και βασιλεύει” παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την ελέγξει, οι ανατιμήσεις συνεχίζονται, το “καλάθι” της νοικοκυράς γίνεται όλο και πιό ακριβό. Όμως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον στα τρόφιμα, που παραμένουν βασικός τροφοδότης του πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις τους δίνουν τον τόνο στην αγορά.

 Η “φωτιά” εξαπλώνεται και νέες εστίες εμφανίζονται, δυσχεραίνοντας τις ούτως ή άλλως άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες πυρόσβεσης.

 Τρία ακόμη μέτωπα δημιουργούνται στους τομείς στέγασης, ένδυσης-υπόδησης και υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο μέρος των οικογενειακών προϋπολογισμών για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά .

Το επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι ο δείκτης τιμών στον τομέα στέγασης ανέβηκε 5,5% το τελευταίο 12μηνο, ενώ στα είδη ένδυσης-υπόδησης οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6,2%.  Οι ανατιμήσεις που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό είναι πλέον γενικευμένο φαινόμενο σε πολλούς κλάδους και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιμέρους μέτρα και με σπασμωδικές κυβερνητικές παρεμβάσεις


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot