FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετική η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ημερομηνία: 31-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μουσική πρόγευση Χριστουγέννων αποτέλεσε η εορταστική Συναυλία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023 στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ. Η όμορφη, ζεστή, μελωδική βραδιά ενθουσίασε τους παρισταμένους και τους μετέφερε μουσικά στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ και Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της. Αναφέρθηκε στο πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι «Χριστούγεννα δεν είναι μόνο προετοιμασίες, δώρα και στολίδια, αλλά είναι κυρίως η ελπίδα ότι θα επιτρέψουμε στην αγάπη να γεννηθεί στις καρδιές μας, κάνοντας τον κόσμο γύρω μας πιο χαρούμενο, γαλήνιο, ειρηνικό. Το Ελληνικό Ωδείο στα 91 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του, προσπαθεί να μεταδώσει αυτό το μήνυμα με τις εκδηλώσεις του και να προσφέρει ποιοτική μουσική εκπαίδευση, ευκαιρίες και πολιτισμό στον τόπο μας».

Η γιορτή ξεκίνησε με τραγούδια και κάλαντα που ερμήνευσε φωνητικό μουσικό σύνολο αποτελούμενο από καθηγητές του Ωδείου με την ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Παναγόπουλου, ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό δρώμενο που έδειξε τις ικανότητες και τη συνεργασία των καθηγητών του Ωδείου!

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με δύο σπουδαστές του Ωδείου με ένα κλασσικό κομμάτι για τέσσερα χέρια στο πιάνο, μία σπουδάστρια φωνητικής σε ένα μελωδικό αγγλικό τραγούδι και απόδοση καλάντων Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς από σπουδαστή στο μπουζούκι με τον καθηγητή του Παντελή Μαυροκεφαλίδη.

Ακολούθησαν δύο τραγούδια, ένα με αγγλικό και ένα με ελληνικό στίχο από την καθηγήτρια φωνητικής και τραγουδιού του Ωδείου Κατερίνα Ψαρρά, που τη συνόδευσε στην κιθάρα ο Θοδωρής Παναγόπουλος.

Ο επόμενος σπουδαστής μάλιστα που εμφανίστηκε παρουσίασε στην κιθάρα μελωδικό κομμάτι που είχε συνθέσει ο κ. Παναγόπουλος.

Ακολούθησε σπουδαστής στο πιάνο σε ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικό τραγούδι.

Στη συνέχεια έλαβε θέση στη σκηνή ο μικρός Βυζαντινός Χορός υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Παπαδημητρίου, καθηγητή του Ωδείου και Πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου, αποδίδοντας μελωδικά θρησκευτικούς ύμνους Χριστουγέννων.

Η παιδική χορωδία που ακολούθησε, υπό την Διεύθυνση της Μαρίας Ασημακοπούλου – Ζεύκα, Εκπαιδευτικού, Καθηγήτριας Μουσικής και Πιάνου του Ωδείου, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, δείχνοντας ότι στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου τα παιδιά είναι το μέλλον!

Η βραδιά έκλεισε με ένα εξαίρετο τραγούδι από δύο καθηγήτριες πιάνου την Τζένη Λάγιου και την Μαρία Ασημακοπούλου-Ζεύκα που έδειξαν την αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού του Ωδείου και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ευχές και ένα κέρασμα για όλο τον κόσμο!

Την οργάνωση και το μουσικό πρόγραμμα της γιορτής επιμελήθηκαν με μεράκι οι καθηγητές του Ωδείου και οι σπουδαστές που συμμετείχαν.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τέως Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ Κωνσταντίνος Νικολούτσος,ο εξαίρετος νομικός και Επίτιμος Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ Πάνος Δασιός, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών και Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, η εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Ιωάννα Τζουανοπούλου, μέλη του Δ.Σ. Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων κ.α.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν οι χορηγοί:

Ανθοπωλείο Μοσχόπουλος, Staging Systems ZEZAS, Φωτογραφείο Γερμανού 19, Τζανέτος Ηλίας, ThreeG Διαφημιστική.

Ευχαριστίες θερμές σε όλα τα Μ.Μ.Ε Ηλεκτρονικά & Έντυπα για την στήριξη και προβολή του εκπαιδευτικού έργου του Ωδείου.


Χρόνια πολλά, καλή αισιόδοξη και ειρηνική χρονιά!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος