FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων & Ζαχάρως

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

Πλούσιο μουσικό & εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 5 περιοχές με πληθώρα καλλιτεχνών!

Η ΚοινΣΕπ Πολιτισμός & Ευημερία πρωτοτύπησε και φέτος και διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, παρουσιάζοντας πλούσιο μουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτέχνες της περιοχής, αναδεικνύοντας το έργο τους. Ειδικότερα:

ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ 20/06/2024

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ξεκινήσαμε τον Εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με την επίσκεψη πολιτών της ευρύτερης περιοχής στην Villa Thea, Kato Samiko για να παρακολουθήσουμε την δράση “Γνωριμία με τα λαογραφικά εκθέματα”. Περιηγηθήκαμε στον κτήμα και στα λαογραφικά εκθέματα τα οποία με πολύ κόπο και αγάπη οι ιδιοκτήτες συγκέντρωναν για πολλά χρόνια.

Κάναμε μια στάση σε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Είχαμε την χαρά να μας λυθεί η απορία πώς είναι ένας αργαλειός και να μας γίνει μια μικρή μεταφορά πληροφοριών για την χρησιμότητά του στις παλαιότερες εποχές καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΗΛΕΙΑΣ 20/06/2024  

Το ραντεβού μας ήταν στις 19:00 για να παρακολουθήσουμε την δράση: «Η Μουσική του ρατσισμού και του περιβάλλοντος». Ένα βιωματικό εργαστήριο για τον ρατσισμό και το περιβάλλον μέσα από την μουσική που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Πολιτιστικός Και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων  «Ο Ζάχας».

Συναντηθήκαμε με τις εισηγήτριες Μαρία Κονίδη και Αναστασία Αλεξανδρή, οι οποίες σχεδίασαν ένα δομημένο και ολοκληρωμένο workshop προκειμένου να μεταφέρουν την γνώση στα νέα παιδιά καθώς και να υπάρξουν μαθησιακά αποτελέσματα όσων αφορά το Περιβάλλον, τον Ρατσισμό και την Μουσική.

ΚΡΕΣΤΕΝΑ 21 & 22/6/2024

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη της Πολιτισμός και Ευημερία (Culture and Prosperity sce) αποτελεί ένα από τα γεωγραφικά σημεία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, εντάσσοντας για πρώτη φορά τα Κρέστενα ως σημείο υλοποίησης στο Εθνικό Πρόγραμμα Διοργανωτών. Στις 21 – 22 Ιουνίου 2024 «άνοιξε» τις πόρτες της για το κοινό και μας προσκάλεσε στην δράση: “Τα Μουσικά Βιβλία παρουσιάζουν”.

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 21, 23 & 24/6/2024

Με φόντο το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Φιγαλείας και στον γραφικό προαύλιο χώρο του πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στην Νέα Φιγαλεία στα πλαίσια της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Δήμο Ζαχάρως για το 2024. Οι δράσεις περιλάμβαναν:

1η  Δράση: “Γνωριμία με το Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο Νέας Φιγαλείας”

2η  Δράση: “Μουσικές διαδρομές με τον Βαλάντη Σταμούλη”

ΚΡΟΥΝΟΙ 24/06/2024    

Το τμήμα «Θεατρικό παιχνίδι» του Μουσικού Εργαστηρίου μας παρουσίασε την θεατρική παράσταση « Το Πάρτι».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Δυτικής Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος παρακολούθησε την λήξη του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για το 2024 που διοργανώνει ο Τοπικός Συντονιστής Culture and Prosperity sce στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως στους Κρουνούς.

Τον κο Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε ο υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κος Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος ο οποίος τον ενημέρωσε για την εφαρμογή του νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την διοργάνωση καθώς και για την επέκταση των δράσεων και σε άλλα γεωγραφικά σημεία όπως το Κάτω Σαμικό, η Καλλιθέα, τα Κρέστενα και η Νέα Φιγαλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot