FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο – Γνωρίστε τους καλλιτέχνες μας

Ημερομηνία: 21-06-2024 | Συντάκτης:

19:45 | Βιβλιοπαρουσίαση “Ο αχάριστος ψαράς” | Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Μπίρμπα και της Ζέτας Αδαμοπούλου “Ο αχάριστος ψαράς” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 19:45, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο 2024.

Πρόκειται για ένα παραμύθι – κόμικ, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, το οποίο είναι ελεύθερη διασκευή του “Περί του ψαρά και της γυναίκας του” των Αδελφών Wilhelm & Jacob Grimm, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες, των οποίων την ευθύνη έχει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Κατσιάπη (διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου), η Έλενα Αναστασίου (νηπιαγωγός), καθώς και οι συγγραφείς και ο εικονογράφος. Το συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρωινή, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά η Παιδική Χορωδία “Τριανταφυλλάκι” της Ι. Μ. Ηλείας υπό την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού Μαρίας Παπαγεωργίου, καθώς και ο Φώτης Παπαθεοδώρου με την Ελευθερία Μυλωνά.

20:30 | Θεατρική παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου” | θέατρο Απόλλων

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 20:30, στο θέατρο Απόλλων παρουσιάζεται “Το όνειρο του σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά, η θεατρική παράσταση από το παιδικό – εφηβικό θεατρικό εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου, σε σκηνοθεσία-διασκευή Σταύρου Ρομποτή.

20:30 | Τραγουδάμε μαζί με την Ομάδα Τραγουδιού του Ελεύθερου Κοινωνικού Πολυχώρου ΔΕΞΑΜΕΝΗ | ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Η “Ομάδα Τραγουδιού” του Ελεύθερος Κοινωνικός Πολυχώρος ΔΕΞΑΜΕΝΗ Πύργου, λειτουργεί από ιδρύσεως του χώρου το 2012.

Η κεντρική ιδέα της είναι τα λόγια του Γ. Ρίτσου:

“Eμείς δεν τραγουδάμε

Για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο

Εμείς τραγουδάμε

Για να σμίξουμε τον κόσμο”

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 20:30 συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο στον χώρο τους, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, με ένα πρόγραμμα από αγαπημένα τραγούδια που όλοι θα τραγουδήσουμε.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Μιχάλης Βόλφσον, (κιθάρα), Κυριάκος Κυριακόπουλος (κιθάρα), Ζερμαίν Ραμαροσόν (φυσαρμόνικα). Θα ακολουθήσει χορός κατά βούληση.

20:45 | Καντάδες στα στενά της πόλης από την Μικτή Χορωδία Πύργου & τη Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου 

Είναι όμορφο μέσα από τη μουσική να σμίγουν οι φωνές… Αυτός είναι ο λόγος που η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου ενώνουν τις φωνές τους για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και πραγματοποιούν την καθιερωμένη καντάδα στα στενά της πόλης του Πύργου. Η διαδρομή τους ξεκινά στις 20:45 από το Ελληνικό Ωδείο, πρώτη στάση στις 21:00 στο πάρκο ΣΠΚ όπου “ανοίγουν” τη μεγάλη συναυλία και στη συνέχεια χάνονται στις γειτονιές: θέατρο Απόλλων, οδοί Γερμανού και Ερμού, Μουσείο Πύργου, Επαρχείο, κεντρική πλατεία Πύργου, πλατεία Δικαστηρίων. 

21:00 | Συναυλία | Πάρκο ΣΠΚ

Οι παρουσιάστριες

Η μεγάλη συναυλία της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο στο πάρκο ΣΠΚ έχει δύο ξεχωριστές παρουσιάστριες!

Η Γαλανή Κουλούρη (μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Πύργου) & η Ζωή Μπέκιου (μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου) είναι οι οικοδέσποινες της μεγάλης βραδιάς και μαζί με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο θα σημάνουν την επαναλειτουργία και επαναχρήση του πάρκου ΣΠΚ από τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πύργου.

Οι καλλιτέχνες

Θανάσης Τερζόπουλος

Γεια σας!

Είμαι ο Θανάσης Τερζόπουλος, μαθητής του 3ου Γυμνασίου Πύργου! Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου σε αυτή την υπέροχη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που οργανώνεται στον τόπο μας! Ανυπομονώ να σας ταξιδέψω στον κόσμο της κλασικής μουσικής!!!

Ασχολούμαι με την κιθάρα 6 χρόνια και έχω επιλέξει αυτή τη δημιουργική απασχόληση γιατί πιστεύω ότι η μουσική είναι μια καλλιτεχνική έκφραση υψηλής ποιότητας που ενώνει τους ανθρώπους και μπορεί με τη δυναμική της να επιτύχει την κοινωνική μεταβολή μέσω του κοινού καλλιτεχνικου βιώματος! 

Ας ενώσουμε τις μουσικές μας ανησυχίες την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον Πύργο Ηλείας για να εμπνεύσουμε όλους τους συμπολίτες μας και για να αναδείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε τη μουσική!!!

Σας περιμένουμε όλους!!! 

Ηρακλής Νταβέλης

Ονομάζομαι Ηρακλής Νταβέλης και είμαι απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου.

Φοιτώ στο Ωδείο Ολύμπιον και ασχολούμαι χρόνια με τη μουσική. Συνδυάζω την αγάπη μου για την παράδοση παίζοντας κλαρίνο και το πάθος μου για την κλασική-τζαζ μουσική μέσω του σαξοφώνου!

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο και ανυπομονώ να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα με τη δική σας συμμετοχή!

Γεωργία Καραθανάση & Στάθης Δεσπολλάρης

Ονομάζομαι Γεωργία Καραθανάση και παίζω κλαρινέτο. Ξεκίνησα το μουσικό μου ταξίδι δύο χρόνια πριν στην Φιλαρμονική Πύργου “Απόλλων” και από τότε η ζωή μου άρχισε να αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Απέκτησα γνώσεις και γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι με ώθησαν να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό που αγαπάω. Ακόμη, έκανα πολύτιμες φιλίες τις οποίες κρατώ ακόμα και σήμερα. Και όλα αυτά γιατί όλοι εμείς έχουμε κάτι κοινό. Τη μουσική.

Ονομάζομαι Στάθης Δεσπολλάρης και παίζω σαξόφωνο. Ξεκίνησα να πηγαίνω στην Φιλαρμονική Πύργου πριν ένα χρόνο,  όπου άρχισα  να παίζω αυτό το μουσικό όργανο. Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να παίζω σαξόφωνο, ένιωσα πολύ χαρούμενος. Επιπλέον,  εκεί γνώρισα νέους φίλους και έμαθα πολλά καινούργια πράγματα για την μουσική.

Αυτό που ένωσε του δυο μας ήταν η μουσική. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν αξιόλογο να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε νέες εμπειρίες. Κι όλα αυτά γιατί οι καρδιές μας χτυπούν μελωδικά και στις φλέβες μας ρέει αγάπη για τη μουσική.

Θοδωρής Φλέσσας & Αντώνης Χριστόπουλος

Είμαστε οι Αντώνης Χριστόπουλος και Θοδωρής Φλέσσας, μαθητές του4ου και 3ου Γυμνασίου Πύργου αντίστοιχα.

Κατέχουμε και οι δύο γνώσεις κυρίως στην κιθάρα, με την οποία προσπαθούμε να περάσουμε νοήματα που κανένας άλλος τρόπος έκφρασής τους δεν μπορεί να τα εμπεδώσει τόσο καλά όσο η μουσική σε όλες τις μορφές της. 

Για εμάς είναι κατά συνέπεια η μουσική κάτι πολύ παραπάνω από νότες και ήχους, αλλά το ένα ανθρώπινο δημιούργημα το οποίο έχει την δύναμη τόσο της δημιουργίας όσο και της καταστροφής ως προς κάθε πτυχή ασχολίας του ανθρώπου.

Σε σχέση με την μουσική που παίζουμε, δεν ασχολούμαστε με μόνο ένα είδος, αλλά με πλήθος αυτών, επιλέγοντας ανάλογα με την περίσταση το είδος που θα παίξουμε.

Με χαρά λοιπόν ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την χαρά αυτή μαζί σας!

Ναταλία Μπέκα

Είμαι η Ναταλία Μπέκα και είμαι 17 ετών, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑ.Λ Πύργου. Ασχολούμαι με την μουσική τα τελευταία 2 χρόνια. 

Για μένα το τραγούδι δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά πολλά παραπάνω. Με βοηθάει να εκφράζω συναισθήματα τα οποία δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια παρά μόνο με νότες. 

Μέσα από την μουσική και το τραγούδι στόχος μου είναι να περάσω τα συναισθήματα που με κάνουν να νιώθω στους ακροατές μου. 

Το ιδανικότερο για μένα θα ήταν η φωνή μου να έχει έναν αντίκτυπο στις καρδιές και τις ψυχές τον ανθρώπων που με ακούν. Έτσι με πολύ χαρά και ενθουσιασμό θα είναι τιμή να τραγουδήσω στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο ! 

Γιώργος Πόθος & Παύλος Στεφανίδης 

Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο και τιμούμε τη δύναμη της μουσικής να ενώνει τους ανθρώπους.

Είμαστε δυο φίλοι, ο Γιώργος Πόθος (κιθάρα) και ο Παύλος Στεφανίδης (μπουζούκι). Μαζί, δημιουργούμε μια μουσική γέφυρα που συνδέει την παράδοση με το σύγχρονο ήχο.

Η μουσική για εμάς δεν είναι μόνο μια τέχνη, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από τις νότες και τις μελωδίες, προσπαθούμε να μεταφέρουμε συναισθήματα και να δημιουργούμε όμορφες στιγμές για όσους μας ακούν. Η συνεργασία μας είναι ένας συνδυασμός της κλασικής και της λαϊκής μουσικής, που αναδεικνύει την πολυμορφία και τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Ευχαριστούμε όλους όσοι υποστηρίζουν την προσπάθειά μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη μουσική μας μαζί σας. Ας γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο και ας αφήσουμε τις νότες να μας ταξιδέψουν!

Παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι”

Είμαστε η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι” της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας.

Από το 2021 τραγουδάμε και δημιουργούμε όμορφες μουσικές στιγμές! Μελετάμε ελληνικά τραγούδια και πειραματιζόμαστε με μουσικοκινητικά στοιχεία!

Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα να συμμετέχουμε κι εμείς στις δράσεις που θα γίνουν στην πόλη μας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τα τραγούδια μας!

Χορωδία 3oυ Γυμνασίου Πύργου Ηλείας

Είμαστε οι μαθητές από τη Σχολική Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου! Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η χορωδία καλλιεργεί στα παιδιά τη χαρά του ομαδικού τραγουδιού και έχει στόχο να εξελίξει τις φωνητικές μας  δεξιότητες, αναπτύσσοντας παράλληλα τις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Έτσι, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος σε αυτή την όμορφη γιορτή του τόπου μας για να χαρούμε με τους συμπατριώτες μας και να νιώσουμε μέσω της κοινής καλλιτεχνικής έκφρασης κοινά συναισθήματα με τους συμπολίτες μας!

Τα μέλη της Χορωδίας μας με την αρωγή της  υπεύθυνης καθηγήτριας μας, κας Παπαπάσχου, εκφράζονται με ιδιαίτερο ζήλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας καθώς επιθυμούμε να μένουμε ως νέοι πάντα ενεργοί σε όλες τις εκφάνσεις του συλλογικού βίου!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυριδούλα Παπαπάσχου

Χορωδία: Ειρήνη Θωμά – Πολίτη, Αλεξάνδρα Μούτσου, Μαριεύα Μπελαβγένη, Γαλανή Κουλούρη, Μαιρηνίκη Λιακοπούλου- Λεονταρίτη, Μαρία Καραλή, Ελένη Κωτσάκη, Μαίρη Γιαννοπούλου, Νίκη Καζιάνη, Σοφία Τερζοπούλου, Ανθή Σπηλιωτοπούλου, Βασιλένια Παπασωτηρίου, Γιώργος Κορφιάτης, Δέσποινα Τριανταφυλλοπούλου, Χαρά Οκόρο, Κέλλυ Πυλαρινού, Νασιάννα Αγαλιανού, Βασιλική Σιδέρη, Ιωάννα Κουσάβελου, Αλεξάνδρα Ρέππα, Εφήλια Τσίκα, Αλεξάνδρα Σμαρνάκη.

Όρτσα

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 και οι Όρτσα ερχόμαστε στον Πύργο να το γιορτάσουμε! Ας συστηθούμε λοιπόν…

Είμαστε το Μουσικό Σχήμα «Όρτσα» το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020. Το σχήμα αποτελείται από τον Πέτρο Σταύρου στο κλαρίνο, τον Νικόλαο Μπούζα στο λαούτο-φωνή, την Μαρία Παπαγεωργίου στο κανονάκι και την Κυριακή Μπούζα στο σαντούρι-φωνή. 

Η μεγάλη μας αγάπη προς την ελληνική παραδοσιακή μουσική και η ανάγκη μας να μοιραστούμε αυτή τη μουσική και με άλλους ανθρώπους μας οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της ομάδας. 

Ερμηνεύουμε τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με έμφαση στις περιοχές της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, των νησιών του Αιγαίου και της Πελοποννήσου. Πρόκειται για τραγούδια και μουσικές που ακούγαμε από τους παππούδες μας, τραγούδια και μουσικές που αγγίζουν την ψυχή μας και μας μιλούν για τις χαρές και τις δυσκολίες της ζωής. 

Έχουμε συμμετάσχει σε μουσικοχορευτικές βραδιές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ μουσικής και live μουσικές βραδιές. 

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο και ανυπομονούμε να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε χορούς κυκλωτικούς…

Σας περιμένουμε!!!

Tanque Harmonica

Οι Tanque Harmonica είναι ένα σχήμα με μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ηλείας. 

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής, τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα αλλά και διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως όμως αγαπημένες μουσικές που  μπορούν να μας ταξιδέψουν, από παραδοσιακά και έντεχνα μέχρι blues, soul, jazz και latin, ακούσματα που δημιουργούν συναισθήματα και ανασύρουν αναμνήσεις. 

Η  προσπάθεια να δοθεί μια δική μας προσέγγιση στα κομμάτια, συνοδεύεται από σεβασμό προς αυτά και τους δημιουργούς τους. 

Το σχήμα αποτελείται από τους: Ελευθερία Μυλωνά (τραγούδι), Νίκο Στεφανίδη (τρομπέτα & φωνητικά), Παναγιώτη Τριαντόπουλο (ηλεκτρακουστική κιθάρα & τραγούδι), Γιάννη Δημητρακόπουλο (ηλεκτρικό μπάσο & τραγούδι), και Θανάση Καραμπέτσο (κρουστά).

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 τελούν υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ και σε συνεργασία με την ΕΔΕΜ (πνευματικά δικαιώματα).

Διοργάνωση:

Δήμος Πύργου

Αέναον ΚοινΣΕπ 

Meso Events


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος