FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Συντάκτης:

Οι μεγάλες πυρκαγιές την περασμένη Παρασκευή ανάγκασαν την αναβολή των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο. Ύστερα από τη μεγάλη νεανική συναυλία τη Δευτέρα στο πάρκο ΣΠΚ, όπου νέα και μεγαλύτερα παιδιά σήμαναν την επαναλειτουργία του με τον πιο μελωδικό τρόπο, και οι υπόλοιπες δραστήριες ομάδες παρουσιάζουν σε νέες ημερομηνίες το πλούσιο έργο τους.

Παιδικό θεατρικό εργαστήρι Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου

Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά;

-Απόψε η παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου”, στις 21:30, στο θέατρο Απόλλων 

Μέσα από την δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την φαντασία τους. Μπορούν να παίξουν με τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις “καλές” και τις “λιγότερο καλές” πλευρές του εαυτού τους. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον πολύπλοκο κόσμο των μεγάλων, φέρνοντας τον στα μέτρα των μικρών.

Τα παιδιά με μεγάλη ευκολία αλλάζουν την πραγματικότητα και διασκεδάζοντας επινοούν νέες συνθήκες δημιουργώντας νέους κόσμους που χωράνε όλες οι πιθανές και απίθανες εκδοχές του κόσμου που ζούμε. 

Το θέατρο προσφέρει ένα πεδίο ελευθερίας για την “παιδική αναρχία” και συνάμα λειτουργεί σαν πλαίσιο προστασίας, που αξιοποιεί την ορμή των παιδιών, καθοδηγόντας τα σε ασφαλή μονοπάτια κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού.

Στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου μέλημά μας είναι να δώσουμε χώρο και χρόνο σε κάθε παιδί να δοκιμάσει πράγματα, ρόλους και παιχνίδια έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο.

Φέτος ανεβάζουμε “Το όνειρο του σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά σε δική μας διασκευή και σας το παρουσιάζουμε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά; Μπορεί ένα δύστροπο αφεντικό να βάλει όρια στα όνειρά του; Μπορεί μια φυλακή να το κρατήσει πραγματικά φυλακισμένο;

Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία,

δείχνοντας μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Απόλλων Πύργου να το ανακαλύψουμε μαζί.

Σταύρος Ρομποτής

Εμψυχωτής θεάτρου στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

&

Εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες 

Παρουσίαση του παραμυθιού – κόμικ των Μπίρμπα – Αδαμοπούλου “Ο αχάριστος ψαράς” 

-Την Πέμπτη, στις 20:30, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Μπίρμπα και της Ζέτας Αδαμοπούλου “Ο αχάριστος ψαράς” θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 20:30, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρόκειται για ένα παραμύθι – κόμικ, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, το οποίο είναι ελεύθερη διασκευή του “Περί του ψαρά και της γυναίκας του” των Αδελφών Wilhelm & Jacob Grimm, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες, των οποίων την ευθύνη έχει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Κατσιάπη (διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου), η Έλενα Αναστασίου (νηπιαγωγός), καθώς και οι συγγραφείς και ο εικονογράφος. Το συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρωινή, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος. 

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο Φώτης Παπαθεοδώρου με την Ελευθερία Μυλωνά.  

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ένας ψαράς, ξαπλωμένος νωχελικά στην ακροθαλασσιά, περιμένει αμέριμνος να τσιμπήσουν τα ψάρια στο αγκίστρι του. Μάταια όμως… Τα ψάρια δεν έχουν καμία όρεξη να γευτούν το λαχταριστό του δόλωμα. Κι εκεί που, απελπισμένος πια, κοιτάζει κάθε τόσο το άδειο του καλάθι, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του ένα αγόρι σφυρίζοντας έναν παράξενο σκοπό. 

Το αγόρι θα του αποκαλύψει το μυστικό για να είναι πάντα γεμάτο το καλάθι του με κάθε λογής ψάρια. Το μόνο που ζητά ως αμοιβή είναι το πρώτο ψάρι κάθε ψαριάς!

Άραγε, θα τηρήσει τη συμφωνία ο ψαράς ή θα προσπαθήσει να ξεγελάσει το μικρό αγόρι;

&

Μικτή Χορωδία Πύργου & Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Πύργου

Καντάδες στα στενά της πόλης 

(Στη φωτογραφία: αριστερά η Μικτή Χορωδία Πύργου και δεξιά η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου)

Είναι όμορφο μέσα από τη μουσική να σμίγουν οι φωνές… 

Αυτός είναι ο λόγος που η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου ενώνουν τις φωνές τους για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στον Πύργο και πραγματοποιούν την καθιερωμένη καντάδα στα στενά της πόλης του Πύργου. 

Η διαδρομή τους ξεκινά την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20:45 από το Ελληνικό Ωδείο και στη συνέχεια χάνονται στις γειτονιές: θέατρο Απόλλων, οδοί Γερμανού και Ερμού, Μουσείο Πύργου, Επαρχείο, κεντρική πλατεία Πύργου, πλατεία Δικαστηρίων…

Ευχαριστούμε θερμά τις κύριες Κωστούλα Σακκά-Κυρίτση και Γιάννα Τζουανοπούλου για το συντονισμό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot