FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2022: Δυνατές μουσικές βραδιές σε Πύργο και Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 20-06-2022 | Συντάκτης:

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Η ομορφότερη γιορτή του καλοκαιριού, ξεκίνησε και στην Ηλεία στο ιστορικό χωριό των Κρουνών και συνεχίζεται αύριο σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Τα «Χρώματα της Ήλιδας» και Παντελής Θαλασσινός στον Πύργο

Η αγαπημένη πολυμελής Ορχήστρα “Τα χρώματα της Ήλιδας” επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια αποχής-λόγων πανδημίας- αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21.30 στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς – Μουσείο Πύργου έχοντας στις αποσκευές τους όλες τις μεγάλες επιτυχίες από παλαιότερες συναυλίες τους.

Τα Χρώματα της Ήλιδας επιστρέφουν ύστερα από δυο χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε παλαιότερες παραστάσεις τους, δίνοντας έμφαση στον έντονο παλμό και διάθεση να διασκευάσουν.

Μελωδίες του Σαββόπουλου, του Βαρδή και των Τερμιτών αλλά και του Τσιτσάνη, του Πλέσσα και του Χατζιδάκι με μια λίγο διαφορετική προσέγγιση.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Γκιντζίρης που θα είναι στο πιάνο και στην ηλεκτρική κιθάρα, οι Παύλος Αυγερινόπουλος και Θανάσης Πουλακίδας στους τζουράδες, ο Νίκος Στεφανίδης στην κιθάρα, ο Δημήτρης Μαλεβιτης στο μπάσο, ο Δημήτρης Πανδής στα τύμπανα, ο Παναγιώτης Καψάσκης στα κρουστά, ενώ όλη τη βραδιά θα ντύσει με τη φωνή της η Χαρά Σκουλαρίκου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ Αέναον, με την υποστήριξη του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ).

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στην κεντρική πλατεία Πύργου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον ξεχωριστό συνθέτη και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες Λεχαινών και Βαρθολομιού, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μουσικό διήμερο στην Αμαλιάδα

Η Αμαλιάδα με μακρά παράδοση και πολυετή παρουσία στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, επανέρχεται δυναμικά με ένα μουσικό διήμερο 21 & 22 Ιουνίου 2022, από τις 21:00 στον Πεζόδρομο και στην Πλατεία Μπελογιάννη αντίστοιχα με τη συμμετοχή των σχημάτων από την περιοχή της Ηλείας: Ρουά Ματ, Villa Garage, Tanque Harmonica και Δεξαμενίτες.
Αυτή η σημαντική εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής μας να αναδείξει το ταλέντο αλλά και την αγάπη του για τη μουσική και το κοινό να το γνωρίσει και να διασκεδάσει μαζί του. Η Πανδημία στέρησε αυτή τη δυνατότητα, όμως από φέτος γίνεται και πάλι μια προσπάθεια ο θεσμός, που ξεκίνησε το 2010 από την ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και κατάφερε για 8 συνεχόμενα χρόνια να είναι μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί και πάλι στην Αμαλιάδα. Η ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών και η γνωριμία μαζί τους αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο η γιορτή επιστρέφει στην Αμαλιάδα, σε χώρους και σημεία που το κοινό μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει. Έτσι ο Πεζόδρομος της Αμαλιάδας και η Πλατεία Μπελογιάννη θα πλημυρίσουν από όμορφες μουσικές, για όλες τις προτιμήσεις, 21 & 22 Ιουνίου 2022, από τις 9 το βράδυ.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ Αέναον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και το Δήμο Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot