FOLLOW US: facebook twitter

Έβρεξε λεφτά αυγουστιάτικα

Ημερομηνία: 27-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ποια κρίση, ποια υπερχρέωση; Οι επιχειρήσεις έδωσαν τα ρέστα τους αυτόν τον Αύγουστο, καθώς δανείστηκαν από χρηματιστήρια και αγορές ομολόγων τα περισσότερα χρήματα γι’ αυτόν τον μήνα του καλοκαιριού εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, οι επιχειρήσεις συγκέντρωσαν παγκοσμίως αυτόν τον μήνα από αρχικές δημόσιες προσφορές και εκδόσεις ομολόγων υψηλής ποιότητας περί τα 65,5 δισ. δολάρια. Ποσό που αποτελεί το υψηλότερο που αντλείται από τις αγορές Αύγουστο εδώ και δέκα χρόνια και υποδεικνύει ότι, παρά την κρίση, υπάρχει τεράστια ρευστότητα στις αγορές η οποία αναζητεί αποδόσεις. Δείχνει ακόμη ότι, παρ’ ότι το χρέος των επιχειρήσεων θεωρείται από διεθνείς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ ένας από τους μεγαλύτερους συστημικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, οι τελευταίες συνεχίζουν -με την αρωγή τραπεζών, κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζιτών- να δανείζονται σαν να μην υπάρχει αύριο.

Τα «κορονο-πακέτα» των 16 τρισ. που έχουν εξαγγείλει οι κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους και «πείθουν» τους επενδυτές, οι τραπεζίτες που δεν πήγαν διακοπές και δούλευαν για να φέρουν ρευστό στους πελάτες τους και το ιδιαίτερο επενδυτικό περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού αυτόν τον Αύγουστο διευκόλυναν τη σύναψη των σχετικών συμφωνιών και συναλλαγών.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος