FOLLOW US: facebook twitter

Ευνοϊκές παράμετροι για ασφαλές κυνήγι 

Ημερομηνία: 09-10-2024 | Συντάκτης:

Κυνηγετική περίοδος 2024 – 2025
-Συστάσεις & ευχές από Π. Λάττα – Β. Μαντά

Ρεπορτάζ: Έστα Παπαγεωργίου 

Με αυξημένο αριθμό κυνηγετικών αδειών και διευρυμένη την περιοχή της θήρας έχει ξεκινήσει η φετινή κυνηγετική περίοδος στην Ηλεία. 

Ύστερα από ελέγχους που διενήργησε το Δασαρχείο Πύργου στις περιοχές που κάηκαν το 2021, κατέληξε στο ότι η βλάστηση έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους και οι επιπλέον αναδασώσεις δεν κρίνονται απαραίτητες. Επιπλέον η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει σε καλλιέργειες σε ορεινές περιοχές οδήγησαν τους συλλόγους στη διεκδίκηση άρσης της απαγόρευσης του κυνηγιού σε αυτές τις τοποθεσίες η οποία έγινε αποδεκτή. 

Ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας συνέστησε στους κυνηγούς την τήρηση των κανονισμών και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Βασίλης Μαντάς έστειλε τις ευχές του για μια ασφαλή κυνηγετική περίοδο. Διαβάστε τι δήλωσαν στην “Πρωινή”:

Παναγιώτης Λάττας: “Το κυνήγι δεν είναι πρωταθλητισμός αλλά δραστηριότητα αναψυχής & ξεκούρασης”

Ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας ανέφερε ότι για την φετινή κυνηγετική περίοδο, που έχει ήδη ξεκινήσει έχουν μέχρις στιγμής εκδοθεί 573 τοπικές άδειες, 574 περιφερειακές και 362 γενικές.

Η περιοχή θήρας έχει διευρυνθεί φέτος λόγω της άρσης της απαγόρευσης της στις περιοχές που κάηκαν με τις πυρκαγιές του 2021.

Στους κυνηγούς συνίσταται:

-Να τηρούν τα μέτρα προστασίας (στολή) αλλά και να είναι προσεκτικοί με την χρήση του όπλου.

-Να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι τα Σαββατοκύριακα, που ως ημέρες αναψυχής πολίτες εκδράμουν στα δάση της περιοχής- Φολόη- καταρράκτες, κλπ.

-Να τηρούν τις νόμιμες αποστάσεις από οικήματα ήτοι 150 μ. από μεμονωμένο κτήριο ή 250 μ. από το κέντρο του οικισμού.

-Να αποφεύγουν τις διενέξεις με τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και να αποφεύγονται οι προστριβές, σχετικά με την πρόσβαση σε περιφραγμένες εκτάσεις.

Εν κατακλείδι το κυνήγι δεν είναι πρωταθλητισμός αλλά μια δραστηριότητα αναψυχής και ξεκούρασης.

Βασίλης Μαντάς: “Ευχές για καλή & ασφαλή κυνηγετική περίοδο”

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Βασίλης Μαντάς δήλωσε ότι από την αρχή της κυνηγετικής περιόδου, που θα λήξει την 28/02/25, έχουν ήδη εκδοθεί αρκετές κυνηγετικές άδειες. Τα ενδημικά θηράματα (λαγός-πέρδικα) είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ύστερα από ελέγχους του Δασαρχείου Πύργου, το οποίο είναι αρμόδιο για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, επετράπη η θήρα στις περιοχές που κάηκαν το 2021. Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο εύχονται καλή και ασφαλή κυνηγετική περίοδο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot