FOLLOW US: facebook twitter

Ευεργετικό το βροχερό Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 04-09-2024 | Συντάκτης:

Παραμένουν οριακά τα αποθέματα νερού στην Ηλεία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ευεργετικό αποδείχθηκε το βροχερό Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, καθώς συνέβαλε στο να διατηρηθούν σε υποφερτά επίπεδα τα αποθέματα νερού στον νομό και να «ανασάνουν» οι καλλιέργειες μετά την πολύμηνη ανομβρία.

Η κατάσταση παραμένει προβληματική, αφού τα φράγματα Πηνειού και Αλφειού παραμένουν σε οριακό επίπεδο, ωστόσο η επιτυχής ολοκλήρωση της φετινής αρδευτικής περιόδου πιστώνεται στα επιτεύγματα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, αφού οι ρυθμίσεις κράτησαν την κατάλληλη ισορροπία.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή, αλλά καταφέραμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να βγει η αρδευτική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι βροχές του περασμένου Σαββατοκύριακου μας βοήθησαν και έδωσαν μια μικρή “ανάσα” και σε εμάς και στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας. Μακάρι να ξαναέχουμε τοπικά χαλαρά νερά, διότι έτσι θα βοηθηθούμε όλοι για το υπόλοιπο της αρδευτικής περιόδου», τόνισε στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, χτυπώντας ωστόσο «καμπανάκι» για το 2025.

«Είναι αναγκαίο να έχουμε χιόνια και βροχές σε σωστή χρονική κατανομή τον φετινό χειμώνα, διότι τα φετινά αποθέματα ξεκινούν από πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλα χρόνια. Το φράγμα Πηνειού τώρα είναι στα 21 εκατ. κυβικά και η στάθμη στα 73 μέτρα. Χρειαζόμαστε νερά αρκετά αλλά όχι να πέσουν σε ελάχιστη ώρα, για να ξεκινήσει ομαλά η επόμενη αρδευτική περίοδος», εξήγησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot