FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει η πλατφόρμα για ευάλωτους δανειολήπτες

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Τα κριτήρια για την πενταετή επιδότηση και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει –εκτός απροόπτου– η πλατφόρμα που θα υποδέχεται τα αιτήματα των ευάλωτων δανειοληπτών (είτε είναι ενήμερα είτε όχι τα δάνειά τους) ώστε να λάβουν πενταετή επιδότηση του στεγαστικού τους δανείου που μπορεί να φτάσει τα 210 ευρώ μηνιαίως, με βάση την οικογενειακή κατάστασή τους.

Με τον τρόπο αυτόν δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και έχουν οφειλές τουλάχιστον 20.000 ευρώ προς τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, μπορούν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους, γεγονός που θα βοηθήσει ώστε να μη δημιουργηθούν νέα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το μέσο στεγαστικό δάνειο διαμορφώνεται στα περίπου 80.000 ευρώ και η μέση μηνιαία δόση από 250-350 ευρώ. Ετσι η επιδότηση μπορεί να καλύψει μέχρι και το 80% της μηνιαίας δόσης δίνοντας ανάσα στα ευάλωτα νοικοκυριά που βρίσκονται στη μέγγενη της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας λόγω και της πανδημίας.

Πάντως το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τους ευάλωτους μέχρι τη λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων τον Μάρτιο του 2022 μεταθέτει για αργότερα το πρόβλημα και δίνει πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση με τους επιτελείς του υπ. Οικονομικών και των τραπεζών να «ποντάρουν» καθώς φαίνεται στις…αναίμακτες λύσεις-ρυθμίσεις που θα δώσει ο εξωδικαστικός μηχανισμός οφειλών σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Πηγή: newmoney.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος