FOLLOW US: facebook twitter

Ευαισθητοποίηση για θέματα οδικής ασφάλειας

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:

Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία

βρέθηκε χθες σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και σε 28 σχολικά συγκροτήματα σε όλους τους Δήμους της Ηλείας όπου και μοίρασε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα, Αστυνομικοί των τμημάτων Τροχαίας βρέθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία: Ανδραβίδας, Βάρδας, Ν. Μανωλάδας, 1ο και 2ο Λεχαινών, 1ο- 2ο – 6ο Πύργου, Καλλιθέας, Ανδρίτσαινας, Καλλικώμου, Κρέστενας, Μακρισίων, 1ο και 3ο Αμαλιάδας, Καρδαμά, Αρχαίας Ολυμπίας, 1ο και 2ο Βαρθολομιού, Τραγανού, Καβασίλων, 1ο- 2ο -3ο Γαστούνης, Πελοπίου, Λαμπείας, Ζαχάρως, Ρουπακίου.

Μέσα από το ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot