FOLLOW US: facebook twitter

Ευθύβολα: Το μαύρο κουτί

Ημερομηνία: 04-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87765″ img_size=”full”][vc_column_text]Η κοινή λογική λέει πως όταν ένας πρωθυπουργός προαναγγέλλει µεσούσης της προεκλογικής περιόδου νέο πακέτο θετικών µέτρων, και µάλιστα µε µόνιµο χαρακτήρα, η αξιωματική αντιπολίτευση γυρίζει τον κόσμο ανάποδα. Ακόμη κι αν αναγνωρίζει ως λογικό το να επιδιώκει µία κυβέρνηση που ομνύει στο κοινωνικό στίγμα της πολιτικής της να επιστρέψει ό,τι µπορεί σε όσους έβαλαν πλάτη στα χρόνια της µνηµονιακής κρίσης. Θα επιτεθεί στον πρωθυπουργό για παροχολογία και για ψεύτικες υποσχέσεις και θα τον κατηγορήσει ότι προσπαθεί να «υφαρπάξει» τις ψήφους του λαού. Η κοινή λογική πάντα. Γιατί ενίοτε επικρατεί και η επικοινωνιακή λογική.

θα περίμενε κανείς από τη Νέα ∆ηµοκρατία, που έχει αποδείξει πως έχει το στοιχείο της υπερβολής στο τσεπάκι της, να βγει και να κατακεραυνώσει τον πρωθυπουργό γιατί, ας πούμε, τάζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς. Η Πειραιώς δεν το έκανε.

Η Ν∆ θυμήθηκε τον παλιό καλό της εαυτό και µίλησε για ωμά ψέματα σε ζωντανή µετάδοση. Αναγκάστηκε, µάλιστα, να υπονοήσει ότι και η ίδια θα προσπαθήσει να µειώσει το αφορολόγητο, τροποποιώντας τη γραµµή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ πως δεν µπορεί να ανακοπεί η µείωσή του. Η συνολική γραµµή ήταν πως ό,τι κι αν τάξει ο Τσίπρας δεν δύναται να το εφαρμόσει, καθώς θα χάσει πανηγυρικά στις εκλογές.

Η αλήθεια είναι πως η «ετυμηγορία» των εκλογών βρίσκεται κρυµµένη µέσα σε ένα «µαύρο κουτί». Είναι το κουτί που περιλαμβάνει αυτό το σιωπηρό, αλλά µεγάλο κύμα των αναποφάσιστων που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν την ημέρα των εκλογών. Είναι ψηφοφόροι που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει εάν θέλουν να δώσουν µια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουν να δουν να επιστρέφει η Ν∆ του παρελθόντος ή αν θα επιλέξουν την αποχή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot