FOLLOW US: facebook twitter

Eurostat: Αύξηση 0,8% στην απασχόληση το β’ τρίμηνο

Ημερομηνία: 18-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30703″ img_size=”full”][vc_column_text]Μειώθηκαν στη διετία η ανεργία και οι ευέλικτες μορφές εργασίας

Την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, έναντι του πρώτου κατέγραψε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 η απασχόληση στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 0,4%.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στην Ε.Ε. κατά 1,5%. Μέσα σε ένα χρόνο η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,6%.

Πρόκειται για «τα υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης που έχουν ποτέ καταγραφεί», σημειώνει η Eurostat.

Η πραγματικότητα δεν απεικονίζεται στα ποσοστά ενός μήνα αλλά στα διαχρονικά στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κατηγορώντας τη Ν.Δ. για επιλεκτική χρήση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι τον Αύγουστο η πλήρης απασχόληση εμφανίζεται χαμηλότερη από τη μερική.

Σύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ, από τον Ιούλιο του 2013, οπότε υπάρχουν τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για τη μερική και την πλήρη απασχόληση, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, οι ευέλικτες μορφές εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,35% ενώ η ανεργία μειώθηκε μόλις κατά 1%. Αντιθέτως, από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα η πλήρης απασχόληση μειώθηκε μόνο κατά 1,88% και η ανεργία μειώθηκε κατά 5,3%.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το β τρίμηνο του 2017 η πλήρης απασχόληση αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot