FOLLOW US: facebook twitter

Ευγενία Χριστοπούλου: Στην αυγή του νέου χρόνου

Ημερομηνία: 01-01-2020 | Συντάκτης:

Δώρο ακριβό φέρνει στην πρόσκαιρη ζωή μας ο καινούργιος χρόνος: την ελπίδα που ομορφαίνει τα όνειρά μας με δροσιά και με χρώματα, όπως ένα ανθισμένο λουλούδι σε μαραμένο κήπο. Δέσμη υποσχέσεων στην αυγή της καινούργιας ημέρας, του νέου χρόνου, η ελπίδα μέσα στην καρδιά της χειμωνιάς.

Ο παλιός χρόνος πήρε μαζί του λογής συναισθήματα που βιώσαμε,  την κούραση και την πεζή καθημερινότητα. Ο καινούργιος ήρθε φορτωμένος με τις ελπίδες. Ο χρόνος αποτελεί το «υφάδι» της ζωής μας γιατί πλέκονται τα έργα μας με αυτόν κατά τέτοιον τρόπο που δεν μπορούμε και να θέλουμε να τα ξεχωρίσουμε. Ο χρόνος είναι μια πεπερασμένη μονάδα μέτρησης για τα ανθρώπινα πράγματα. Περνά και αφήνει μεγάλα και σημαντικά έργα στην ιστορία της ζωής του καθενός μας, όπως και έργα για τα οποία  ίσως έχουμε μετανιώσει.

Τα μεγάλα σχέδια για το μέλλον που «κατά συνθήκη» προγραμματίζει ο άνθρωπος έχουν και αυτά τη σημασία τους, αλλά η καθημερινή στιγμή που βιώνει ο καθένας μας η συνειδητή και υπεύθυνη,  οι ουσιαστικές στιγμές που φυτεύονται ως «πολύφωτα δέντρα» στη μνήμη μας αυτές πρέπει να  φωτίζουν και να στιγματίζουν την ύπαρξή μας .

Οι στιγμές φεύγουν ωστόσο γρήγορα και το αποτύπωμα του βιώματός ζει και ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας και καθορίζει το μέλλον μας. Αυτή είναι η δύναμη της στιγμής. Τον χρόνο δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Έτσι στην κάθε στιγμή δίνουμε ένα νόημα. Κάθε χρόνος είναι ένα διάστημα που μας ανανεώνει και μας δίνει τη δύναμη της ελπίδας για κάτι καλύτερο.

Εύχομαι σε όλους μια δημιουργική πορεία μέσα στο νέο χρόνο! Ας μην ξεχνάμε ότι η δύναμη της κάθε στιγμής  καθορίζει τόσο την επίγεια ζωή του ανθρώπου όσο και την πορεία του προς την αιωνιότητα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος