FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμότητα και επαγρύπνηση στην Πυροσβεστική

Ημερομηνία: 04-05-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94252″ img_size=”full”][vc_column_text]Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, σχεδιασμός για Έρικσον και στην Τρίπολη

Σε… ρυθμό αντιπυρικής περιόδου κινούνται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας από την Πρωτομαγιά, με στόχο την αποτροπή συμβάντων πυρκαγιάς, τα οποία αποτελούν διαχρονική ταλαιπωρία για τον νομό.

Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ Ηλείας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, όπου έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και αναλύθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική φέτος έχει ενισχυθεί με οκτώ επιπλέον οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν στις υπηρεσίες του νομού, ενώ ήδη «τρέχει» η προκήρυξη των εποχικών πυροσβεστών, τριάνα εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στην Ηλεία. Παράλληλα, φέτος θα λειτουργήσουν δύο νέα κλιμάκια στην Ανδρίτσαινα και τη Δίβρση, με στόχο την άμεση επέμβαση στις πυρκαγιές στα ορεινά και δυσπρόσιστα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο φετινός σχεδιασμός προβλέπει τη στάθμευση ελικοπτέρου Έρικσον και στην Τρίπολη, εκτός από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, εξέλιξη που –εφόσον επαληθευτεί– θα θωρακίσει περισσότερο την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.[/vc_column_text][vc_single_image image=”105332″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η υπηρεσία είναι σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των πυροσβεστικών διατάξεων από τους πολίτες, για να μην εκδηλωθούν φαινόμενα πυρκαγιάς.

«Είμαστε σε πολύ καλή φάση, καθώς έχουμε ενισχυθεί με 8 νέα οχήματα και έχει ήδη γίνει η διασπορά τους σε όλες τις υπηρεσίες του νομού, ανοίγουν και δύο νέα κλιμάκια σε Ανδρίτσαινα και Λαμπεία, ενώ τρέχει και η προκήρυξη των εποχικών πυροσβεστών. Έχουμε υλοποιήσει τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό για να αρχίσει κλιμακωτά η διασπορά των περιπολιών και των πυροφυλάκιων. Από την 1η Μαΐου απαγορεύεται κάθε άναμμα στην ύπαιθρο. Έχουμε βγάλει και τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις. Θέλει προσοχή, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν να καίνε τα κλαδέματα, ειδικά κοντά σε δασικές εκτάσεις, ενώ ήδη είμαστε σε συενννόηση με τους δήμους για τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις. Ειμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση και πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο», επισήμανε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot