FOLLOW US: facebook twitter

Εθνικός Σκ.-Αίας 1-3: Δυνατός και φέτος ο Αίας!

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”149996″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με μεγάλο διπλό στην Ζάκυνθο


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας Γαστούνης άλωσε το Μαχαιράδο χθες στην πρεμιέρα του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Νίκησε με 3-1 τον Εθνικό Σκουλικάδου, όντας πολύ διαβασμένος, με πειθαρχία και πλάνο στο παιχνίδι του. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου, που παρατάχθηκε χωρίς τον Ριτσούλι, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο του, στο συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου του Μαχαιράδο, ήταν εμφανώς καλύτερη για 70 λεπτά, προηγήθηκε 0-2, καρδιοχτύπησε στο τέλος με τον Εθνικό να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά ο Καράμπελας στα τελευταία λεπτά ήταν εκεί για να σφραγίσει το αποτέλεσμα με δικό του γκολ. Μια σπουδαία νίκη για την ομάδα της Γαστούνης, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου από τις 13 ομάδες στον 4ο Όμιλο υποβιβάζονται οι έξι κι έτσι κάθε εκτός έδρας νίκη μετράει… διπλή! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αίας είχε κερδίσει και σε φιλικό παιχνίδι στη Ζάκυνθο τον Εθνικό, στις 26 Σεπτεμβρίου, με σκορ 1-0, με γκολ του Καράμπελα.

Το παιχνίδι

Στο 8′ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, από πλευράς Αίαντα. Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Καράμπελας έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Γιαλμά. Στο 17′ σουτ του Δαδάκου μέσα από την περιοχή, ο Λαδάς έπεσε στην γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 34΄ ο Αίας άνοιξε το σκορ. Ο Βράπι από μπαλιά του Ρίλντι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού και πλάσαρε εύστοχα τον Γιαλμά, γράφοντας το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Αίας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο Καράμπελας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Γιαλμά αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 37΄ ο Εθνικός απείλησε όταν ο Τσουκαλάς έκανε τη σέντρα, ο Κάρδαρης έπιασε το σουτ, το οποίος απέκρουσε ο Λαδάς με υπερένταση. Στο 41΄ πολύ καλό απευθείας φάουλ του Κατελούζου, ο γκολκίπερ του Εθνικού έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
Στην επανάληψη, ο Αίας έφτασε σχετικά γρήγορα στο 0-2 και έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο. Στο 53΄ ο Δούλος πάσαρε καταπληκτικά στον Βατσή που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να περάσει και τον Γιαλμά, αυτός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Χρονάς από την Αχαΐα έδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Εθνικού. Ο Βατσής ανέλαβε την εκτέλεσή του και έγραψε το 0-2. Στο 68΄ ο Φονσέκα πάσαρε στον Καράμπελα, ο οποίος από αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ, σε άλλη μια καλή φάση για τον Αίαντα.
Στη συνέχεια ο Εθνικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 70΄ κατάφερε να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Αγαλιώτης από αριστερά έβγαλε την σέντρα, ο Δαδάκος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2. Στο 78′ είχαμε ευκαιρία για τον Εθνικό να ισοφαρίσει. Ο Λιβέρης πάσαρε στον Αγαλιώτη, εκείνος έπιασε το γυριστό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λαδά. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Δούλου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 84΄ ο Φονσέκα βγήκε στην αντεπίθεση και τον έκοψε την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει ο Μπλάτζιος.
Στα τελευταία λεπτά, ο Εθνικός βγήκε όλος μπροστά να ισοφαρίσει, αλλά ο Αίας ήταν αυτός που σκόραρε τελικά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καράμπελας πίεσε τον τερματοφύλακα του Εθνικού, αυτός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο 26χρονος Αμαλιαδίτης επιθετικός την έσπρωξε στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 1-3.
Επόμενος αντίπαλος για τον Αίαντα ο Διαγόρας Βραχνεΐκων στη Γαστούνη, ο οποίος Διαγόρας ηττήθηκε εντός από τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Εθνικός Σκουλικάδου: Γιαλμάς, Ελέζι, Λυρτζής, Λιβέρης, Μούστα, Μπλάτζιος, Τσουκαλάς (83΄ Πλέσσας), Τραγούδας (56΄ Αγαλιώτης), Δαδάκος, Κάρδαρης, Μαρούδας Μ. (46΄ Γιακουμέλος)

Αίας: Λαδάς, Στανής (87΄ Ρούνης), Κατελούζος (73΄ Μπουρδέκας), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Φονσέκα, Καράμπελας, Βράπι.

 

Φωτογραφία: ioniansports.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot