FOLLOW US: facebook twitter

Εθνικό παρατηρητήριο αναγκών απασχόλησης

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Με οδηγό την Περιφέρεια Κρήτης, που έχει ιδρύσει και λειτουργεί ένα παρατηρητήριο απασχόλησης που ήδη παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα της τοπικής αγοράς εργασίας, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί στον εθνικό μηχανισμό διάγνωσης αναγκών της απασχόλησης.

Είναι σαφές ότι η ελληνική αγορά εργασίας πάσχει από αξιόπιστους δείκτες των τάσεών της, ένα εργαλείο που θα δώσει στους κρατικούς μηχανισμούς αξιόπιστα στοιχεία κατά τον σχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης.

Αυτή η έλλειψη είναι ο λόγος που τα περισσότερα προγράμματα απασχόλησης σχεδιάζονταν στο πόδι με αποτέλεσμα απλώς να ανακυκλώνουν την ανεργία, δίνοντας προσωρινό εισόδημα μέσω επιδοτήσεων σε ανέργους.

Πανεπιστημιακή ομάδα

Η ομάδα έργου που έχει συσταθεί από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης είναι διεπιστημονική και αποτελείται από καθηγητές και ερευνητές από 7 Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως και εξωτερικούς συνεργάτες.

Αυτή τη στιγμή έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα όχι μόνο δευτερογενή με ανάλυση υπαρχόντων στοιχείων, αλλά και πρωτογενή, με ποσοτικές έρευνες στο ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης και σε επιχειρήσεις του νησιού και παράλληλα «τρέχει» ποιοτική έρευνα στο εργατικό δυναμικό και στις επιχειρήσεις του νησιού με διασταύρωση αυτών των δεδομένων.

Ο Περιφερειακός Μηχανισμός Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας της Κρήτης θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας με άμεσο στόχο του υπουργείου Εργασίας να υπάρξουν 13 τέτοιοι μηχανισμοί παρακολούθησης σε τοπικό επίπεδο που θα συνδράμουν την κεντρική διοίκηση στην επίλυση και των τοπικών προβλημάτων των ανέργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος