FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας: Στη μάχη του Nations League

Ημερομηνία: 06-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πρώτος αντίπαλος η Φινλανδία το Σάββατο-Οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής

Tο νέο Nations League ξεκίνησε χθες και η Εθνική Ελλάδας θα αγωνιστεί στη League B της διοργάνωσης της UEFA, ευρισκόμενη στον 2ο όμιλο, μαζί με Αγγλία, Φινλανδία και Ιρλανδία.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας εκκινούν το Σάββατο (ώρα 21:45), με τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αντιμετωπίζουν την Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια την Ιρλανδία στο Δουβλίνο την ερχόμενη Τρίτη (10/9).

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Το Nations League 2024/25 είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, με την UEFA να προχωράει σε τροποποίηση του φορμάτ, με τις τέσσερις θέσεις κάθε ομίλου να έχουν μία συνέχεια, είτε για τον προβιβασμό είτε για τον υποβιβασμό.

Όσον αφορά το League B που ενδιαφέρει την Εθνική μας, ο νικητής του ομίλου θα ανέβει απευθείας στη League A. Ο δεύτερος θα δώσει διπλούς αγώνες με κάποια τρίτη ομάδα της League A για τον προβιβασμό. Ο τρίτος θα δώσει διπλούς αγώνες με κάποια δεύτερη της League C για την παραμονή του και ο τέταρτος θα υποβιβαστεί απευθείας στη League C.

Η Αγγλία είναι το φαβορί για την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο, ωστόσο η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την δεύτερη θέση του ομίλου και να διεκδικήσει τον προβιβασμό της στην ανώτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Αναφορικά με το League A μια διαφοροποίηση είναι πως οι πρώτοι δύο κάθε ομίλου προχωρούν στα προημιτελικά διπλών αγώνων, για τα τέσσερα εισιτήρια του Final Four.

Η σύνδεση με το Παγκόσμιο Κύπελλο

Παραδοσιακά το Nations League συνδέεται με το Euro, είτε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι, λοιπόν, και την φετινή σεζόν υπάρχει σύνδεση με το Μουντιάλ του 2026, αλλά με διαφοροποιήσεις.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ θα δώσουν δώδεκα εισιτήρια απευθείας στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων. Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα δώσουν play offs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ.

Αυτές οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες σε στιλ Final-4 θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Μια αποστολή ουσιαστικά δύσκολη, καθώς η Αγγλία είναι το φαβορί. Αν η Ελλάδα καταφέρει να κερδίσει τον όμιλο, όπως έκανε και στο προηγούμενο Nations League, τότε θα έχει εξασφαλίσει έναν δεύτερο δρόμο. Διαφορετικά θα δώσει όλο της το βάρος στα προκριματικά, που εκκινούν στις 21-22 Μαρτίου.

Πηγή: sport24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot