FOLLOW US: facebook twitter

Εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημερομηνία: 02-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του 2ου Γυμνασίου Πύργου για να τιμηθεί η θλιβερή επέτειος των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ηλείας,  το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, οργάνωσαν ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας σε  χώρο του 2ου  Γυμνασίου.

Μια δράση που έγινε προς τιμήν όλων εκείνων των αθώων που αφανίστηκαν άδικα και έχυσαν το αίμα τους, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα συμβολική για να αντιληφθούμε ότι το αίμα, που σε περίοδο πολέμου διχάζει, σε περίοδο ειρήνης ενώνει, συμφιλιώνει, δίνει ζωή.

Οι εθελοντές αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανέτα, αιμοδότησαν με τη βοήθεια των νοσηλευτών-τριών του Σταθμού Αιμοδοσίας.

Στο χώρο της αιμοδοσίας παρευρέθη και ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Κ. Σωτηροπούλου, καθηγήτρια του Γυμνασίου που συντόνισε την δράση, τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη προσφορά τους και να τους συνεχάρη για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. Αιμοδότησαν και καθηγητές του σχολείου.

Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ηλείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Στέλιο Εφραιμίδη, προσήλθαν και έδωσαν αίμα,  δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στη δράση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος