FOLLOW US: facebook twitter

Eσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νέο «αίμα» και ικανοποιητική η συμμετοχή

Ημερομηνία: 27-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

eswkommatikes-pasok

Στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ΝΕ Ηλείας και την ανάδειξη νέων οργάνων

Αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές τους για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε Ηλείας και των άλλων οργάνων του Κινήματος, της Ν.Ε  Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ν.Ε.Κ.Α.Π.), Ν. Ε Οικονομικού Ελέγχου (Ν.Ε.Ο.Ε.) και Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.). Στον νομό στήθηκαν συνολικά έξι κάλπες στις έδρες των δήμων- πλην του δήμου Ολυμπίας-  Δήμος Πύργου: στο Ισόγειο της Νομαρχίας, Δήμος Ήλιδας: στη Βιβλιοθήκη, Δήμος Πηνειού: στο ΚΑΠΗ Γαστούνης, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: στο ΚΑΠΗ Λεχαινών, Δήμος Κρεστένων: στο ΚΑΠΗ Κρεστένων και Δήμος Ζαχάρως: στο Ξενοδοχείο «Νέστωρ».

eswkommatikes-pasok-danilidis

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, ενώ οι ώρες αιχμής αποδείχθηκε ότι ήταν οι πρώτες ως το μεσημέρι, ενώ την μεγαλύτερη προσέλευση είχε το τμήμα στο ισόγειο της ΠΕ Ηλείας, στο οποίο μάλιστα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και  οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Πύργο που διένειμαν ερωτηματολόγια στα οποία απάντησαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για διάφορα καίρια θέματα.

Ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Τάκης Αθανασόπουλος που δεν ήταν ξανά υποψήφιος,  στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή τους τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι μια συμμετοχική δημοκρατική διαδικασία υψίστης σημασίας.

«Σήμερα είναι ένα κορυφαίο γεγονός, γίνονται εκλογές. Πιστεύω ότι με το να μπει καινούργιο αίμα, θα αναζωογονηθεί η οργάνωση, αυτό ευελπιστούμε, να μπει το νερό στο αυλάκι. Θεωρώ βέβαια ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνία, για τον άνθρωπο, για την δημοκρατία, για τον πολιτισμό, για τον δημοκρατικό πολιτισμό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους παλιούς μου συνεργάτες και στον κόσμο, ο οποίος με τίμησε, και στους σημερινούς απλούς ανθρώπους οι οποίοι κράτησαν και κρατάνε Θερμοπύλες και εύχομαι συνέχεια να κρατάνε. Αυτή η οργάνωση έδωσε τόσα πολλά σε αυτή τη χώρα, τιμωρήθηκε τόσο σκληρά και δεν της αξίζει. Πρέπει να πάει εκεί που πραγματικά της αξίζει, για να δώσει ξανά ελπίδα στον ελληνικό λαό και στη χώρα μας.»

Από την πλευρά του ο συντονιστής των ακτιβιστών  του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Πύργο Ανδρέας Σταματόπουλος για την δική τους συμμετοχή ανέφερε:.

«Εμείς σήμερα συμμετέχουμε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης για την εκλογή των νέων της οργάνων. Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι η συμμετοχή είναι αυξημένη, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους τόσο στα ψηφοδέλτια, όσο και από μέλη ή απλούς φίλους του κινήματος. Στηρίζουμε τη διαδικασία, ενώ παράλληλα εξελίσσεται μια πανελλαδική καμπάνια μας στις 11 πόλεις όπου υπάρχουν Ευρωπαίοι ακτιβιστές, με την οποία ουσιαστικά κάνουμε μια πολιτική σφυγμομέτρηση. Υπάρχουν κάποιες θέσεις στα ερωτηματολόγιά μας, όπου τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δίνουν τις απόψεις τους. Η γνώμη τους για μας έχει δύναμη, και τα αποτελέσματα θα βγουν μετά το τέλος της διαδικασίας, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία πάντα με το ΠΑΣΟΚ, για να δούμε τα απλά μέλη τι γνώμη έχουν για διάφορες πολιτικές, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, οι φορολογικές πολιτικές και κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και άλλα τέτοια ζητήματα.»

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ λόγω ώρας, στο αυριανό μας φύλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος