FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Σ.ΠΕ.Π.: Self test στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Ημερομηνία: 27-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για διενέργεια self test στα αναπτυξιακά της πρωταθλήματα, όπως έκανε γνωστό η Ένωση.

Με την υπ’ αριθμ. 65/8.6.2021 επιστολή, ζήτησε ως Ένωση από την Γ.Γ.Α. μέσω της Ομοσπονδίας, την τροποποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη δυνατότητα των ομάδων να διενεργούν και self test πριν τον αγώνα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 38197 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00» και τις σχετικές διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προβλέπεται ότι:

-Στους αγώνες πετοσφαίρισης εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) 48 ωρών παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test τα οποία διενεργούνται παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

-Το ως ανω testing για αγώνες (PCR ή rapid ή self test), ισχύει για έως και τρία (3) 24ωρα, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

-Για τη πραγματοποίηση ενός αγώνα όπου είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση τεστ Covid-19 είναι υποχρεωτική η προσκόμιση στην Γραμματεία των Αγώνων σχετικής κατάστασης υπογεγραμμένης από τον υπεύθυνο COVID 19 της ομάδας, που βεβαιώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί τα τεστ σε όσους εντάσσονται στο δυναμικό της Ομάδας σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του αντίστοιχου Πρωταθλήματος, μοριακού (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή άμεσου τεστ Covid-19(Rapid Antigen Test, RAT) ή Self-Test την ημέρα του αγώνα, αναφέροντας την ημερομηνία πραγματοποίησης του τεστ. Στην κατάσταση αναφέρονται ονομαστικά μόνο τα στοιχεία των μελών του δυναμικού της Ομάδας σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του αντίστοιχου Πρωταθλήματος, τα οποία έχουν αρνητικό τεστ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Θετικά αποτελέσματα δεν κοινοποιούνται αλλά ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και η Ε.Ο.ΠΕ. για προβλεπόμενες από το παρόν πρωτόκολλο ενέργειες.

-Οι διαιτητές των αγώνων μπορούν, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) 48 ωρών να πραγματοποιούν self test τα οποία διενεργούνται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα, τα αποτελέσματα του οποίου αποστέλλουν στην ΕΟΠΕ ή την Διοργανώτρια Αρχή μέσω e-mail, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Σε περίπτωση μη αποστολής των αποτελεσμάτων, οι διαιτητές δεν μπορούν να διευθύνουν τον αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος