FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση από τον Ανδρ. Νικολακόπουλο στον Χρ. Σταϊκούρα: «Ρύθμιση για ακατάσχετη επιχορήγηση covid από την Περιφέρεια»

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Τη θέσπιση αφορολόγητου, ανεκχώρητου και ακατάσχετου της ενίσχυσης από τις Περιφέρειες μέσω ΕΣΠΑ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω Covid-19 ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλο, προκειμένου να μην συμψηφιστεί με  οποιαδήποτε οφειλή των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να λάβουν την απαιτούμενη ρευστότητα μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Όπως επισημαίνει η οποιαδήποτεπαρακράτηση στην συγκεκριμένη ενίσχυση δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες στις επιχειρήσεις ώστε να αντεπεξέλθουν τόσο στις υποχρεώσεις τους, όσο και νασημειώσουν μια σημαντική ανάκαμψη από την οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας, γεγονός που προκαλεί μεγάλη σύγχυση στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

«Αναμφίβολα, η ενίσχυση των Περιφερειών μέσω ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις πουεπλήγησαν από τον κορονοϊό αποτελεί πλεονέκτημα τόσο για τις ίδιες όσο και γιατην ανάκτηση της οικονομίας της χώρας μας. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία, καθώς η ενίσχυσηαυτή δεν είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη», σημειώνει ο κ.Νικολακόπουλος και υπενθυμίζει πως δύο βασικές σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης είναι τοαφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο για την ενίσχυση που καταβάλλεται στοπλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης e-λιανικό – Επιχορήγησηυφιστάμενων ΜµΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και το αφορολόγητο,ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης, για τηνπρομήθεια των πρώτων υλών.

«Με την ενδεχόμενή σας ρύθμιση, ένα μεγάλο ακόμα ποσοστό του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας μας θα έχει τη δυνατότητα να λάβει τηναναγκαία αυτή ενίσχυση χωρίς καμία παρακράτηση», τόνισε ο Ηλείος βουλευτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος