FOLLOW US: facebook twitter

Ερμής Βρυξελλών: Γιόρτασε τα 40 χρόνια και την άνοδο με Αντωνακόπουλο στο ρόστερ

Ημερομηνία: 06-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Ερμής Βρυξελλών γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με άνοδο.

Μέλος της ομάδας και ο Πυργιώτης Αργύρης Αντωνακόπουλος, γιος του πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου

Ο Ερμής Βρυξελλών (Hermes FC) είναι μια ομάδα της πρωτεύουσας του Βελγίου,  που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες ποδοσφαιριστές καθώς ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια, το 1984, από μια παρέα Ελλήνων φοιτητών και έκτοτε η ομάδα επανδρώνεται- ως επί το πλείστον – με Έλληνες. Ο σύλλογος, τις ημέρες που έχει αγώνα, είναι η αιτία για να βρεθεί μαζί η ελληνική κοινότητα στις Βρυξέλλες και να περάσουν όλοι οι Έλληνες μαζί ευχάριστες στιγμές. Φέτος, η ομάδα γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, με μια ακόμη άνοδο στα τοπικά πρωταθλήματα του Βελγίου.

Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, υπήρξε από τους πρώτους παίκτες που είχε ο Ερμής όταν ιδρύθηκε το 1984.

Στον Ερμή αγωνίζεται 15 χρόνια τώρα και ο Πυργιώτης στην καταγωγή, Αργύρης Αντωνακόπουλος, γιος του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Μάλιστα ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχε στο ρόστερ της η ομάδα όταν ιδρύθηκε το 1984, όπως δήλωσε ο γιος του, Αργύρης: «Παίζω στον Ερμή εδώ και 15 χρόνια σχεδόν. Είχα ξεκινήσει ως παίκτης, αλλά πριν από αυτό είχα ξεκινήσει ως φανατικός οπαδός του πατέρα μου. Ο πατέρας μου έπαιζε και αυτός στην ομάδα, ήταν από τους πρώτους παίκτες που ήταν στις αρχικές ομάδες του Ερμή, όταν είχε ιδρυθεί, το 1984. Η ομάδα είναι το παν. Ένα κοινωνικό σύνολο στις Βρυξέλλες, είναι η χαρά μας κάθε Σάββατο, ως παίκτες, ως φίλαθλοι. Είναι μεγάλη χαρά, σήμερα γιορτάζουμε τα 40 χρόνια, μακάρι να γιορτάσουμε και τα 50 και τα 60 και όσο πάει. Και για να μην ξεχνιόμαστε: ή Ερμής ή κανείς», ανέφερε ο Αργύρης Αντωνακόπουλος στην ιστοσελίδα tovima.gr.

Λεωνίδας και Αργύρης Αντωνακόπουλος αγωνίστηκαν στο «ενδοικογενειακό» επετειακό ματς που έγινε για να εορταστούν τα 40 χρόνια του Ερμή.  Παλαιοί και νέοι ήταν εκεί για να γιορτάσουν. Ορισμένοι με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, όπως ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Στις κερκίδες για το επετειακό ματς ήταν και τα δύο εγγόνια του, γιοι της κόρης του, Ελένης, η οποία παρακολουθούσε μπαμπά, αδερφό αλλά και τον σύντροφό της σε δράση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot