FOLLOW US: facebook twitter

Εργολαβία «ανάσα» για τους οδηγούς της Ηλείας

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:

Θα απομακρυνθούν δέντρα από τις Εθνικές Οδούς Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου-Κυπαρισσίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί δίνει η Περιφέρεια, καθώς σύντομα θα ξεκινήσει εργολαβία που αφορά τις εργασίες κοπής δένδρων όπου αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων στις Εθνικές Οδούς Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου-Κυπαρισσίας. 

Όπως τόνισε στην εισήγησή του στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, πρόκειται για μια ουσιώδη παρέμβαση η οποία θα περιορίσει αισθητά τον κίνδυνο ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο από πιθανή πτώση κορμών.

«Με αυτή την εργολαβία, ύψους 37.200 ευρώ, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του ΚΤΕΛ Ηλείας και των οδηγών του νομού, καθώς θα κοπούν δέντρα που περιορίζουν την ορατότητα ή μπορεί να προκαλέσουν φθορά σε αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ σύμφωνα και με τις υποδείξεις των δασικών υπηρεσιών. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια στο εθνικό δίκτυο», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι η εργολαβία θα συμπεριλάβει και τα καμένα δέντρα εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, κοντά στα Χανάκια, απομακρύνοντας άμεσα τον κίνδυνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Η εργολαβία της κοπής δέντρων στις ΕΟ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου -Κυπαρισσίας εντάχθηκε στο ετήσιο επενδυτικό πρόγραμμα 2024 του Περιφερειακού Σκέλους Δυτικής Ελλάδος προϋπολογισμού 37.200 ευρώ με Φ.Π.Α. με ισόποση ανάλωση του ταμειακού υπολοίπου του Επενδυτικού προγράμματος 2024.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024 επιτρέπει τη δυνατότητα το ταμειακό υπόλοιπο του Περιφερειακού Σκέλους που αφορά το αδιάθετο ποσό, να μπορεί να δεσμευθεί σε εκτέλεση νέων έργων που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότησή του και τις σχετικές εγκυκλίους εφαρμογής.

Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί στα πρανές της Πατρών- Πύργου

Συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί, τους καθαρισμούς στα πρανές της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών. Πρόκειται για μια παρέμβαση απαιτητική καθώς για την υλοποίηση της, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στον δρόμο, με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και ασφάλειας τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενους.

Οι εργασίες καθαρισμού θα υλοποιηθούν σε όλο το μήκος της εθνικής οδού από την διασταύρωση των Χανακίων μέχρι και τα όρια της Αχαΐας ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός από τον κόμβο της Φιλοθέης μέχρι και της Κολυρείκες παράγκες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot