FOLLOW US: facebook twitter

Έργο «ανάσα» για τον Πύργο

Ημερομηνία: 25-04-2024 | Συντάκτης:

-Με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση ανακατασκευάζεται ο αγροτικός δρόμος στην «Κεραία»

-Σημειακές παρεμβάσεις σε χωριά των ΔΕ Πύργου, Βώλακα, Ιάρδανου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Διπλή παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία της πόλης και των κοινοτήτων δρομολογεί η δημοτική αρχή Πύργου το προσεχές χρονικό διάστημα, η οποία θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη και ταυτόχρονα θα βελτιώσει δραστικά την καθημερινή πρόσβαση των πολιτών στις αγροτικές τους ιδιοκτησίες.

Το πρώτο υποέργο της εργολαβίας αφορά την αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Κεραία» της πόλης του Πύργου.

Πρόκειται για δρόμο συνολικού μήκους 1792,35 μ., που ανήκει στο δίκτυο του Αναδασμού Πύργου. Θα πραγματοποιηθεί εκσκαφή του δρόμου για την εκ νέου κατασκευή της υποδομής του και το τελικό μικτό πλάτος θα είναι 5,70 με 6.00μ στο οποίο περιλαμβάνεται το κατάστρωμα της οδού. Σημειώνεται ότι δεν τροποποιείται η μηκοτομή του δρόμου καθόσον σε αυτόν βαίνουν κάθετες οδοί αλλά και είσοδοι σε καλλιέργειες. Στα σημεία συναρμογής τόσο με τις κάθετες οδούς όσο και με τις εισόδους , θα υλοποιηθούν τοπικές παρεμβάσεις για την ομαλή μετάβαση από τον ένα δρόμο στον άλλο και προστασία του καταστρώματος από τη φθορά που προκαλούν τα ελαστικά των αγροτικών οχημάτων.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, η συγκεκριμένη παρέμβαση θα βελτιώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα διότι θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα που διέρχονται από τη Ρήγα Φεραίου, να βγαίνουν στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας χωρίς να περνούν από το κέντρο της πόλης ή να εγκλωβίζονται στα στενά.

 Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος εξήγησε στην «Πρωινή» ότι θα δημιουργηθεί μια περιφερειακή οδική αρτηρία που θα ξεκινά από την περιοχή της Κεραίας και θα καταλήγει στην οδό Αλφειού, γεγονός που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των βαρέων κυρίως οχημάτων και θα αποσυμφορηθούν κεντρικοί οδοί του Πύργου.

«Είναι έργο που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της περιμετρικής και θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο και γενικά είναι κομμάτι της περιμετρικής. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ασχοληθήκαμε πολύ σοβαρά με αυτό και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία, γιατί ήταν έργο μεταφερόμενο αλλά δεν ήταν δημοπρατημένο», ανέφερε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι

Παρεμβάσεις στις ΔΕ Πύργου, Βώλακα και Ιάρδανου

Το δεύτερο υποέργο  αφορά στοχευμένες  παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου, σημειακού και τοπικού χαρακτήρα, οι οποίες στοχεύουν στην επαναφορά της βατότητας στους συγκεκριμένους αγροτικούς δρόμους. Η υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων, θεωρείται κομβικής σημασίας καθότι αποκαθιστά και επαναφέρει σε χρήση δρόμους οι οποίοι είχαν καταστεί μη λειτουργικοί και οι αγρότες χρειαζόταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με τα γεωργικά τους μηχανήματα για να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις εξής τοπικές κοινότητες:  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΟΥ

·         Κοινότητα Αμπελώνα

·         Κοινότητα Αγ. Γεωργίου

·         Κοινότητα Αγίου Ηλία

·         Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

·         Κοινότητα Κατακόλο

·         Κοινότητα Κολιρίου

·         Λαμπέτι Πύργου

·         Κοινότητα Μυρτιάς

·         Κοινότητα Παλαιοβαρβάσαινας

·         Κοινότητα Σαλμώνης

·         Κοινότητα Σκαφιδιάς

·         Κοινότητα Ελαιώνα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΩΛΑΚΟΣ

·         Κοινότητα Επιταλίου

·         Κοινότητα Αγριδίου

·         Κοινότητα Ανεμοχωρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΑΡΔΑΝΟΥ

·         Κοινότητα Αγίων Αποστόλων

·         Κοινότητα Αλποχωρίου

·         Κοινότητα Βουνάργου

·         Κοινότητα Ξυλοκέρας

·         Κοινότητα Πρασίνου

·         Κοινότητα Κατσαρού   

·         Κοινότητα Φωναΐτικων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot