FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Kέντρο Πύργου Hλείας: Αποζημειώσεις πυροπλήκτων κτηνοτρόφων και ελαιοπαραγωγών

Ημερομηνία: 24-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το Εργατικό κέντρο Πύργου με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό που υπογράφει ο πρόεδρος Γ.  Βένδρας και ο ΓΓ Ν. Ορφανός, ζητά την άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων και ελαιοπαραγωγών του νομού που έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο νομός Ηλείας γίνεται στόχος εμπρηστών και πυρκαγιών που καταλήγουν στον ίδιο γνωστό παρονομαστή, ότι ο νομός μας παραμένει στον πάτο της ανάπτυξης και τα ζωτικής σημασίας έργα υποδομών παραμένουν στα «αρχεία» των υπευθύνων.

Κάθε πυρκαγιά και κάθε καμένο κομμάτι γης του νομού μας αποτελεί φρένο στην ανάπτυξη και αυτή         τη φορά το φρένο πατήθηκε και για τους κτηνοτρόφους και ελαιοπαραγωγούς.

Αυτοί οι δυο όμως τομείς δεν εμπορεύονται αλλά παράγουν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Για να γίνουμε πιο σαφής εννοούμε ότι για να πουλήσει λάδι ο ελαιοπαραγωγός πρέπει να καλλιεργεί την γη έτσι ώστε το δέντρο να είναι σε θέση να δώσει καρπό. Το ίδιο ισχύει και για τους κτηνοτρόφους όπου τα ζώα χρειάζονται τον χρόνο τους για να δώσουν γάλα και καθαρή γη για να τραφούν.

Οι δύο παραπάνω κλάδοι πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τον χρόνο που θα χρειαστούν για να γίνουν και πάλι παραγωγικοί καθώς και με την ζημία που έχουν υποστεί.

Ως Εργατικό κέντρο θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί αυτούς τους τομείς με την ιδιαίτερη ευαισθησία και σοβαρότητα που τους αρμόζει καθώς πρόκειται για κλάδους πολλαπλών ταχυτήτων και όχι μονοδιάστατης παραγωγής.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος