Εργαστήρια School Cinema σε εξέλιξη στην Παπαχριστοπούλειο Αμαλιάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77391″ img_size=”full”][vc_column_text]Από το ξεκίνημά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ξεχώρισε από τα άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαιδευτική διάσταση αυτού του εγχειρήματος. Επαγγελματίες του κινηματογράφου, σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, ανιμέιτορς αλλά και καλλιτέχνες από άλλους κλάδους καθώς και ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέρουν τις γνώσεις και την πείρα τους. Στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχα σεμινάρια.
Ένα από αυτά με την Ελένη Μίλτση, έχει σαν θέμα «Εισαγωγή του animation στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», μια πρώτη προσέγγιση της εμψύχωσης κινούμενης εικόνας στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Εισαγωγή στα οπτικά παιχνίδια τα οποία υπήρξαν πειράματα σχετικά με την οπτική αντίληψη και την ψευδαίσθηση της κίνησης και αποτέλεσαν την έναρξη του animation με την εφεύρεση της κινηματογραφικής μηχανής. Το επόμενο είναι το Εργαστήρι Κινηματογραφικής δημιουργίας- ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ- με τον σκηνοθέτη Νίκο Σταμπουλόπουλο. Σαν αντικείμενο του είχε τη ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ, όπου ο σκηνοθέτης διδάσκει στους μαθητές πως να εξοικειώνονται με τη γλώσσα του κινηματογράφου και τις τεχνικές του ενώ καθοδηγούνται στη δημιουργία σεναρίου για ταινία μικρού μήκους.
Μοιράζονται οι ρόλοι μπρος και πίσω από την κάμερα. Ακολουθούν τα γυρίσματα και η ταινία ολοκληρώνεται με το μοντάζ. Το εργαστήρι θα διαρκέσει ως τις 7 Δεκέμβρη.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με τον Δ/ντή Φωτογραφίας Αργύρη Θέο το εργαστήρι: «Το σκίτσο που γελά». Στη μελέτη που παρουσιάστηκε διερευνήθηκαν τα όρια στην σχέση ενσυναίσθησης και Οπτικού Γραμματισμού με χρήση βιωματικών προσεγγίσεων. Με τον παραπάνω όρο εννοούμε ένα σύνολο δεξιοτήτων που επιτρέπει στον κάτοχό τους να διαβάζει την πληροφορία που μεταφέρει μια εικόνα (ή, στην περίπτωση Οπτικοακουστικού Γραμματισμού, βίντεο) και να δημιουργεί απλές εικόνες (ή βίντεο) που μεταφέρουν την πληροφορία όπως εκείνος επιθυμεί. Ο Αργύρης Θέος έχει βραβευτεί για την δουλειά του στην σειρά «τα παιδιά της Νιόβης». Το έργο του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 8 μεγάλου μήκους ταινίες, 19 τηλεοπτικές σειρές και φωτισμούς σε 61 παραστάσεις θεάτρου και χορού.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1544005596166-06c15c33-0a46-8″ include=”77392,77393″][/vc_column][/vc_row]