FOLLOW US: facebook twitter

Έργα αναβάθμισης σε όλο το Δήμο Ζαχάρως

Ημερομηνία: 04-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3537″ img_size=”full”][vc_column_text]

Αναπλάσεις, Παιδικές χαρές, Αποκατάσταση Πυρόπληκτων, Κλειστό Γυμναστήριο, Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας και Πράσινο Ταμείο

Ένα μεγάλο εύρος έργων και παρεμβάσεων έφερε η Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαχάρως.

Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν πολλούς τομείς της καθημερινότητας, και ουσιαστικά αναβαθμίζουν την περιοχή από άκρη σε άκρη, σε συνέχεια των υπολοίπων παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, δήλωσε ότι «Αναβαθμίζεται ουσιαστικά ο Δήμος Ζαχάρως, η Φιγαλεία και οι τοπικές κοινότητες. Ωρίμασαν  οι μελέτες και ξεμπλόκαρε το δυσμενές και στενό οικονομικό πλαίσιο της χρηματοδότησης των ΟΤΑ. Ο Δήμος μας με τις υπηρεσίες του είναι έτοιμος να καταγράψει μια σειρά έργων που αναβαθμίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία. Διεκδικήσαμε, πετύχαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο για τον τόπο μας».

Αναλυτικά:

Προχωρά η Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών του Δήμου, στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμού 209.000,00€, στο Γιαννιτσοχώρι (δίπλα στο δημοτικό Σχολείο), στη Ζαχάρω (Β ΜΟΜΑ) και στη Νέα Φιγαλεία (θέση Ανάθεμα).

Προχωρούν τα έργα για την Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων του Δήμου Ζαχάρως, προϋπολογισμού 851.200,00  €.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση επιλεγμένων θέσεων, πλατειών και κτηρίων πολιτιστικών κέντρων, του Δήμου Ζαχάρως. Πιο συγκεκριμένα:  ανάπλαση του κεντρικού τμήματος και του τμήματος προς και μέχρι την  παραλία της Τ.Κ Κακόβατου,  ανάπλαση των Πολιτιστικών Κέντρων Νεοχωρίου, Κάτω Ταξιαρχών, Άγιου Ηλία, Κοστομέρας αλλά και την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Μακίστου, ανάπλαση χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Γιαννιτσοχώρι, το Ξηροχώρι, ανάπλαση δημοτικής έκτασης σε πλατεία στην Τ.Κ Αρήνης, ανάπλαση του κοινοτικού γραφείου Τ.Κ Αρήνης, ως κέντρο ενημέρωσης  επισκεπτών, ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του παλαιού δημοτικού σχολείου –  πολιτιστικού κέντρου Τ.Κ Αρτέμιδας, ανάπλαση του λαογραφικού μουσείου Τ.Κ Καλίδονας, ανάπλαση του κεντρικού τμήματος του οικισμού της Τ.Κ Μίνθης, ανάπλαση της εισόδου και του κεντρικού τμήματος του οικισμού της Τ.Κ  Ροδινών, ανάπλαση του προαύλιου χώρου του Ι.Ν Αγ. Γεωργίου, Τ.Κ Σμέρνας, ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Τ.Κ Χρυσοχωρίου, ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στη Νέα Φιγαλεία, ανάπλαση της πλατείας ‘Αγιασμών’, στην Τ.Κ Φασκομηλιάς, αισθητική αναβάθμιση πλατείας Τ.Κ Κρυονερίου, ανάπλαση της πλατείας ‘Αναστάσιου Λώλου’ Τ.Κ Πετραλώνων.

Προχωρά η Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ζαχάρως, του Προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμού 740.380,00€.

Το έργο αφορά στη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαχάρως για την κατασκευή, επισκευή τουκλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11β – και την αποπεράτωση του, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Προχωρά το έργο για την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, του προγράμματος

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως», Προϋπολογισμού   867.409,41 €.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων, χωμάτινων ή/και χαλικοστρωμένων αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 9,259 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα αφορά επεμβάσεις σε διάφορες θέσεις στις τοπικές κοινότητες: Κοστομέρας, Νεοχωρίου, Φασκομηλιάς, Λεπρέου, Νέας Φιγαλείας, Ανηλίου, Ταξιαρχών, Κακοβάτου, Αρτέμιδας, Μακίστου.

Προχωρά το έργο για την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, του προγράμματος

«ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ», «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δήμος Ζαχάρως», Προϋπολογισμού   1.032.252,56€

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων, χωμάτινων ή/και χαλικοστρωμένων αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 11,352 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα αφορά επεμβάσεις σε διάφορες θέσεις στις τοπικές κοινότητες: Αγ. Δημητρίου- Ρουπάκι, Αγ. Ηλίας, Ανήλιο, Ανω Ταξιάρχες, Αρτέμιδα, Γιαννιτσοχώρι, Ζαχάρω, Κακόβατο, Καλίδονα, Κωστομέρα, Κρυονέρι, Λέπρεο, Μάκιστο, Μηλέα, Μίνθη, Ν. Φιγαλεία, Νεοχώρι, Ξηροχώρι, Παλαιοχώρι, Περιβόλια, Πετράλωνα, Πρασιδάκι, Ροδινά, Σμερνα, Στόμιο, Σχίνοι, Φασκομηλιά, Φιγαλεία.

Στο Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ, ο Δήμος Ζαχάρως, προχωρά στις αναπλάσεις των εξής περιοχών:

1. Ανάπλαση Πλατείας Φραγκούλη στη Ζαχάρω

2. Ανάπλαση Γιαννιτσοχωρίου, από την εκκλησία έως το Κοινοτικό Γραφείο

3. Ανάπλαση Ανηλίου, ο περιβάλλον χώρος του Δημοτικού Σχολείου.

Προχωρά η δημιουργία και κατασκευήτριών κόμβων στη Ζαχάρω, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα και στη συμβολή τηςαποσυμφόρησηςτης πόλη από την κυκλοφορία. Η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ετοίμασε σχετική μελέτη για το έργο, το οποίο φτάνει στις 500.000 ευρώ, και χρηματοδοτήθηκε απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot