FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για το ΕΚΑΒ

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:

-Οι σταθερά διψήφιες διακομιδές προς Πάτρα και η έλλειψη τομέα στην Αρχ. Ολυμπία πιέζουν την ομαλή του λειτουργία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Για δύσκολο καλοκαίρι προετοιμάζονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς τα συνεχή… πέρα δώθε προς την Πάτρα και η αδυναμία στελέχωσης των τομέων της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ζαχάρως, σε συνδυασμό με τους αυξημένους επισκέπτες στον νομό, θα ασκήσουν ισχυρή πίεση στην καθημερινή του λειτουργία.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αλέξης Κουτσούκος, ο αριθμός των δευτερογενών διακομιδών από τα νοσοκομεία της Ηλείας σε αυτά της Πάτρας παραμένει σταθερά υψηλός σε καθημερινή βάση, «αφαιρώντας» από τα ασθενοφόρα τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε έκτακτα συμβάντα.

«Δυστυχώς η κατάσταση όσον αφορά τις διακομιδές ασθενών από την Ηλεία στην Αχαΐα παραμένει η ίδια. Καθημερινά έχουμε περίπου οκτώ με δέκα την ημέρα, πρωί μεσημέρι απόγευμα και βράδυ. Μια τέτοια διακομιδή ουσιαστικά βγάζει εκτός βάρδιας το ασθενοφόρο, αφού απαιτούνται τρεις με τέσσερις ώρες για να πάει το ασθενοφόρο στην Πάτα και να επιστρέψει, με συνέπεια να πιέζεται αρκετά το ΕΚΑΒ στη λειτουργία του», τόνισε ο κ.Κουτσούκος προσθέτοντας ότι οι διασώστες υπερβάλλουν εαυτούς για να εξυπηρετούν τους ασθενείς.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ επανέλαβε στην Πρωινή την ανάγκη ίδρυσης τομέα στην Αρχαία Ολυμπία και πλήρους στελέχους του υπάρχοντος τομέα στη Ζαχάρως, προκειμένου να καλύπτεται με τη μέγιστη δυνατή επάρκεια όλος ο νομός.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι μια περιοχή που όλο τον χρόνο έχει πολύ κόσμο και ειδικά στην τουριστική περίοδο αυξάνεται κι άλλο λόγων των επισκεπτών. Θα έπρεπε να έχει ήδη τομέα, όπως έχουν τα Καλάβρυτα λόγω του χιονοδρομικού τουρισμού. Εμείς ζητάμε την πρόσληψη ένδεκα διασωστών για το τομέα της Ολυμπίας και άλλων έξι για τον τομέα της Ζαχάρως, για να μπορεί το ΕΚΑΒ να καλύπτει όλη την Ηλεία. Είναι αυτονόητο φυσικά ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί διασώστες, διότι αν τυχόν σταματήσουν οι συμβάσεις του, το ΕΚΑΒ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις; ανάγκες του τοπικού πληθυσμού», εξήγησε ο κ. Κουτσούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος