FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται… χρήμα για τους αγροτικούς δρόμους

Ημερομηνία: 23-07-2024 | Συντάκτης:

-Στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ 2021-2025 η πυρόπληκτη ζώνη του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2021-2025 εντάχθηκε η αποκατάσταση της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας λόγω καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η πράξη αφορά εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης του οδοστρώματος των αγροτικών δρόμων στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και ειδικότερα στις δημοτικές κοινότητες Κρεστένων, Μακρισίων, Σκιλλουντίας, Γρύλλου και Βρίνας από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2022.Οι ζημιές αφορούν έργα υποδομής τα οποία επηρεάζουν Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) Κωδικός ΟΠΣ: 5224001(Κωδ. Απόφασης: 23691) τη συνοχή και τη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου, καθόσον μεγάλο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου και τμήματα του αστικού οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, είναι διαμορφώσεις του καταστρώματος των οδών , χωματουργικές εργασίες, διαστρώσεις με συμπυκνωμένο υλικό, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 150.000 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είχε στείλει από τις 26 Ιανουαρίου του 2024 το τεχνικό δελτίο της Πράξης και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot