FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται ανανεωμένο το 2ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας!

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2024 στο Κτήμα «Ηλιοστάσι» με πολλές εκπλήξεις, οινογευσίες, μαγειρικές και δράσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την διοργάνωση και παρουσίαση του 2ου Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας που έκανε πέρυσι τα πρώτα του δειλά βήματα με μια  μοναδική εκδήλωση στο Κτήμα Μερκούρη σημειώνοντας μια αναπάντεχη επιτυχία με χιλιάδες επισκέπτες, μετατρέποντας για ένα διήμερο την Ηλεία σε οινικό και γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων του τόπου μας.

Το φετινό μας ραντεβού θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2024, στο ειδυλλιακό Κτήμα «Ηλιοστάσι»  στο 3ο χλμ. ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας, που ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το 2ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας, που γίνεται πλέον θεσμός.

Την μεγάλη γιορτή κρασιού και τοπικών γεύσεων, διοργανώνουν η εφημερίδα «Πρωινή» και η Αέναον ΚοινΣΕπ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος μας, μέσα από αυτό το γιορτινό διήμερο να αναδείξουμε την  οινική  ιστορία της Ηλείας και την τοπική οινοπαραγωγή, να γνωρίσουμε τους αμπελώνες μας και τις τοπικές ποικιλίες που παράγουν μερικούς από τους καλύτερους οίνους ενισχύοντας την προώθηση του οινικού τουρισμού και βεβαίως να γνωρίσουμε τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν οινοποιεία  της Ηλείας, ποτοποιίες, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γυναικών από όλο το νομό, σύλλογοι εστίασης, φορείς από τον τομέα του τουρισμού αλλά και τοπικοί παραγωγοί που θα παρουσιάσουν τοπικά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ποιοτικά προϊόντα γαλακτοκομικά, αγνά παρθένα ελαιόλαδα, ζυμαρικά,  φρούτα, βιολογικά προϊόντα κ.α  

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πλούσιες δράσεις, όπως οινογνωσία, οινογευσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις επιχειρήσεων οίνων και ποτών, διαδραστικά master class μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια που αναδεικνύουν τοπικά έθιμα, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολή ταινιών μικρού μήκους σε σχέση με τα τοπικά μας προϊόντα από μαθητές σχολείων σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους καθώς και μουσικά event.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ και των παράλληλων δράσεων. Το σίγουρο είναι ότι θα διηγηθούμε ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων και  πολιτισμού- που συνθέτουν την ταυτότητα της Ηλειακής οινικής ιστορίας και γαστρονομίας φιλοδοξώντας να ξεδιπλώσουμε  τον ποικιλόμορφο, γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής στο ευρύ κοινό και βεβαίως θα… μαγειρέψουμε με οδηγό μας έναν διακεκριμένο σεφ!

«Στρώνουμε τραπέζι» με Διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας!  

Στο πανέμορφο Κτήμα «Ηλιοστάσι», ανάμεσα στις ελιές, τα σταματημένα βαγόνια του τρένου που μας ταξιδεύουν στο παραμύθι, στην λαμπρότητα της φύσης και φέτος «ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ» για τους καλεσμένους μας, μαζί με τους δραστήριους Πολιτιστικούς, Λαογραφικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γυναικών του νομού μας επιλέγοντας η ενότητα αυτή να είναι θεματική.

Έτσι οι χρυσοχέρες γυναίκες των Συλλόγων, θα δημιουργήσουν παραδοσιακές πίτες της Ηλείας συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό πίτας, όπου μια κριτική επιτροπή ανθρώπων που έχουν σχέση με τη μαγειρική, με επικεφαλής τον προσκεκλημένο μας σεφ, θα προχωρήσουν σε γευσιγνωσία, βραβεύοντας την καλύτερη πίτα! Βεβαίως στη συνέχεια τις πίτες θα γευτούν και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Μαζί μας θα είναι ακόμα, ο Σύλλογος ΕΛΠΙΖΩ από την Βουπρασία, που διοργανώνει κάθε χρόνο την επιτυχημένη Γιορτή Φράουλας όπου μέσα από μια ξεχωριστή ενότητα θα μας παρουσιάσει και θα γευτούμε διάφορα εδέσματα και συνταγές με φράουλες από τις γυναίκες του Συλλόγου, ένα προϊόν που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Ηλειακό κάμπο.

Το εικαστικό της αφίσας είναι δημιουργία του Νίκου Τουμαζάτου και η γραφιστική επιμέλεια της Όλγας Κλάδη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος