FOLLOW US: facebook twitter

Επτά παραβάσεις στις παραλίες της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Επιβλήθηκαν πρόστιμα και σφραγίστηκαν τμήματα παράνομης κατάληψης

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Επτά διαταγές επιβολής προστίμων και σφράγισης τμημάτων παραλίας -όπου δεν υπήρχε σύμβαση- για παράνομη κατάληψη εκδόθηκαν φέτος την Ηλεία, έπειτα από την υποβολή σχετικών καταγγελιών στην εφαρμογή mycoast αλλά και τηλεφωνικά στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Κατόπιν της διαπίστωσης παραβάσεων δρομολογήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε σύμβαση εκδόθηκαν συνολικά 55 διαταγές

Συνολικά έγιναν 20.500 έλεγχοι καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών σε 60 ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της διαδικασίας ελέγχων στις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών (με την συνδρομή των κατά τόπους Δήμων και της ΕΛΑΣ) ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις. Συνολικά ελήφθησαν 400 διοικητικά μέτρα και εκδόθηκαν 55 διαταγές σφράγισης επιχειρήσεων, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά τον μήνα Αύγουστο οι έλεγχοι καταγγελιών και επιχειρήσεων ανήλθαν περί του 50% του συνόλου των αυτοψιών του έτους. Έγιναν συνολικά 11.000 έλεγχοι σε 350 παραλίες και σε περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν 330 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 170 διοικητικά μέτρα.

Τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια δήλωσε: «Κατά κοινή ομολογία η κατάσταση στις παράλιες φέτος ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Σε αυτό συνέβαλε το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η αξιοποίηση της τεχνολογίας. Κυρίως, όμως, το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται στον άοκνο αγώνα των Κτηματικών Υπηρεσιών: ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά χιλιάδες συμβάσεις παραχώρησης και διενήργησαν χιλιάδες ελέγχους με τη συνδρομή ΕΛΑΣ, και των Δήμων που, εκτός της ελεγκτικής συναρμοδιότητας, έχουν και την αρμοδιότητα απομάκρυνσης των κινητών στοιχείων από τις παραλίες. Το στίγμα δόθηκε και το αποτέλεσμα είναι ορατό. Μπήκαν, πλέον, τα γερά θεμέλια για την επιβολή της τάξης διότι οι παραλίες είναι για όλους τους Έλληνες!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot