FOLLOW US: facebook twitter

Επιβάλλεται θερμομέτρηση για την είσοδο στα Δικαστήρια Πύργου

Ημερομηνία: 29-04-2020 | Συντάκτης:

Χαλαρή η πρώτη μέρα μερικής επαναλειτουργίας Δικαστηρίων και Υποθηκοφυλακείων χθες με προστατευτικά μέτρα και όρους  

Με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού ξεκίνησε χθες 27 Απριλίου χωρίς ωστόσο μεγάλη προέλευση- κυρίως στα Δικαστήρια, αφού ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας απέχει των καθηκότνων του εως 30 -4  , η μερική επαναλειτουργία Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων  και στην Ηλεία, σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα Υποθηκοφυλακεία, επαναλειτουργούν το Υποθηκοφυλακείο Πύργου για όλη την περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Πύργου και το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας στο οποίο από την στιγμή που έγιναν έμμισθα υπάγονται και εκείνα της Βάρδας και των Μυρτουντίων. Στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου  ο κόσμος ήταν αρκετός  ειδικά τις πρωινές ώρες και περίμενε στην ουρά υπομονετικά, καθώς οι εκκρεμότητες που έχουν οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων άφησαν τις υποθέσεις τους πολύ πίσω.

Στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου υπήρχε τοιχοκολλημένη στην πόρτα η απόφαση με τους όρους επαναλειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου για την εξυπηρέτηση αλλά και την προστασία των πολιτών. Όπως μας είπαν υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου, βάση της απόφασης για κάθε 10 τ.μ του χώρου υποδοχής, επιτρεπεται η παραμονή ενός ατόμου  και έτσι έμπαιναν μέσα διαδοχικά ένας πολίτης και ένας δικηγόρος ή δικαστικός επιμελητής, καθώς και το προσωπικό είναι μειωμένο και δουλεύουν εκ περιτροπής. Όλοι βεβαίως φορούσαν μάσκες ενώ υπήρχαν και αντισηπτικά η χρήση των οποίων είναι υποχρεωτική. “ Σήμερα πρώτη μέρα έχουμε αρκετό κόσμο- ανέφεραν- δεν υπάρχουν ραντεβού αλλά μικρή αναμονή και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των νομικών που είναι όλοι συνεργάσιμοι και τηρούν τους όρους εισόδου και τα μέτρα προφύλαξης στο Υποθηκοφυλακείο. Η εξυπηρέτηση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς παράπονα”.

Θερμομέτρηση όσων μπαίνουν στα Δικαστήρια Πύργου

Θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στο κτίριο των δικαστηρίων Πύργου επιβάλλει το Πρωτοδικείο Ηλείας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τα πρόσωπα της έδρας, τους δικηγόρους και τους διαδίκους και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου και είσοδος 1 ατόμου ανά 10 τ.μ. Βεβαίως στην πράξη τουλάχιστον η θερμομέτρηση δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει.  Στο δε Ειρηνοδικείο Πύργου , θα συζητιούνται συγκεκριμένες υποθέσεις σύμφωνα με την Υπουργική απόφση.

Κατεπείγουσες υποθέσεις μόνο στην Εισαγγελία Πύργου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε χθες η Εισαγγελία Ηλείας στα δικαστήρια του Πύργου για την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας μέχρι 15 Μαίου, επισημαίνεται ότι περιορίζεται μόνο στο αναγκαίο προσωπικό για διεκπεραίωση περιπτώσεων που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα όπως αυτόφωρα, εγκλήματα κλπ ενώ αιτήσεις για ζητήματα που δεν είναι κατεπείγοντα θα εξετάζονται από 18 Μαίου. Διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών θα γίνεται απευθείας από τα Αστυνομικά τμήματα. Τέλος ενόψει της αναστολής δικών από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο στις 7, 11 και 14 μαίου  και το Μονομελές 4 και 12 Μαίου θα προσδιοριστούν εκ νέου και αποσύρονται οι δικογραφίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος