FOLLOW US: facebook twitter

Επιτυχιών συνέχεια

Ημερομηνία: 29-07-2024 | Συντάκτης:

Βλαχαντώνης Γιώργος – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας 

Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή που ήταν η σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών είμαι πολύ χαρούμενος και θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου στο 1ο ΓΕΛ πύργου και στο φροντιστήριο που με βοήθησαν σε αυτό τον δύσκολο αγώνα

Ανάργυρος Δημήτρης – Τμήμα πολιτικών μηχανικών Πάτρας

Θα ήθελα να δώσω ένα τεράστιο ευχαριστώ  σε όσους με στήριξαν και κυρίως στους γονείς μου και στους καθηγητές μου (κ Δεββέ, κα Δρουλια, κ Βαρελά, κα Πανοπούλου) οι οποίοι ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και κατάφερα να πετύχω το όνειρο μου περνώντας στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνατε για μένα.

Σταυρούλα Διαμαντοπούλου – Μαιευτική Πτολεμαΐδας 

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα καθώς πέρασα στο Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα όπου αποτελούσε μια από τις πρώτες επιλογές μου. Ήταν σίγουρα μια πολύ απαιτητική χρονιά με πολλές δυσκολίες και άγχος , ωστόσο τόσο η προσπάθεια μου όσο και η στήριξη που δέχτηκα από οικογένεια , καθηγητές και φίλους με βοήθησαν να εκπληρώσω τον στόχο μου και να εισαχθώ στην αντίστοιχη σχολή .Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον μικρό μου αδελφό , τον χημικό μου κ. Δεββε και την βιολόγο μου κ. Κορομάντζου από το φροντιστήριο άνοδος ,την κ.Βλάσση και τον κ.Κουζη στην έκθεση και την φυσική αντίστοιχα καθώς και όλους τους υπόλοιπους καθηγητές του 2ου Γελ Πύργου. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία!!

Μαρία Χριδοδουλοπούλου – Μαθηματικό Πάτρας 

Σήμερα κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου και ανοίγει ένα νέο, γεμάτο προσδοκίες και όνειρα. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους καθηγητές μου, που στάθηκαν δίπλα μου με αφοσίωση και μετέδωσαν τις γνώσεις τους με πάθος και υπομονή. Η στήριξή τους ήταν ανεκτίμητη και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μου στις πανελλήνιες εξετάσεις, όπου πέτυχα να εισαχθώ στην πρώτη μου επιλογή .

Γενικό Λύκειο Κρεστένων – επιτυχόντες 2024

  • Αθανασουλοπούλου Αικατερίνη ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ)
  • Αλεξανδρόπουλος Σωτήριος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ)

Ασημακοπούλου Ελένη ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Γιαννίκου Άννα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γκότση Κωνσταντίνα ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ)

  • Δρακοπούλου Ευσταθία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

Καλκανά Γεωργία ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

  • Κοπανιτσάνος Αγαμέμνων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Κουτσοπούλου Μαρία-Ραφαηλία ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΣΑΝ)

Μαντζαράπης Παναγιώτης ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

Μπαχούρου Νεφέλη-Γεωργία ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Μπράνου Αικατερίνη ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΘΗΝΑ)

Νάνος Δημήτριος ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

  • Παναγιωτοπούλου Πολυξένη-Μαρία ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΝΑΥΠΛΙΟ)
  • Παναγόπουλος Νικόλαος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

Παπαδημητρακοπούλου Σπυριδούλα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ)

  • Σπυρογιαννοπούλου Παναγιώτα ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΑΙΓΑΛΕΩ)

Φεφλέ Γεωργία ΧΗΜΕΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

  • Κουφωλιάς Παναγιώτης ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
  • Παπαγεωργίου Μαριάνθη-Ουρανία ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
  • –ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
  • –ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΡΟΔΟΣ)
  • –ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
  • –ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

Ανακοίνωση 1ου ΓΕΛ Πύργου για τους επιτυχόντες μαθητές


Αγαπητά μας παιδιά,

Έφτασε η μέρα που περιμένατε καιρό. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της σχολικής σας διαδρομής και το άνοιγμα ενός νέου και συναρπαστικού κύκλου στη ζωή σας, καθώς πολλοί από εσάς σε λίγο θα είστε φοιτητές ή σπουδαστές.

Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε όσα ονειρεύεστε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο με όπλο τις γνώσεις σας ,τις  αξίες και τις  αρχές που σάς πρόσφερε το σχολείο σας και η οικογένειά σας. Να ξεκινήσετε διαδρομές προσωπικές, ακαδημαϊκές, επαγγελματικές.
 Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, ίσως να μην γνωρίζετε με απόλυτη βεβαιότητα τι θα κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχετε ένα όραμα, έναν στόχο και να προσπαθείτε για αυτό, καθώς θα σας δίνει δύναμη, θα σας κρατά όρθιους και δυνατούς στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας.
Αγαπητοί γονείς, τα παιδιά σας και παιδιά μας μεγάλωσαν. Ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, χάρη  στην δικής σας στήριξη, στις δικές σας  προσπάθειες και θυσίες. Δικαιολογημένα σήμερα τα καμαρώνουμε όλοι, γονείς και καθηγητές που τα στηρίξαμε και τα καθοδηγήσαμε,  ανεξάρτητα από το  αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας, καθώς στην ζωή τους τα περιμένουν πολλές και σημαντικές. Εμείς θα τα  παρακολουθούμε κάθε μέρα καθώς θα γίνονται πιο δυνατά, πιο ώριμα, καλύτερα από εμάς.

Αγαπητά μας παιδιά, ο επόμενος Σεπτέμβρης θα σας βρει αλλού και αλλιώς. Παραφράζοντας τους στίχους του Νίκου Γκάτσου, τρέξτε, πετάξτε, κυνηγήστε πουλιά και  όνειρα και κάθε μέρα κολυμπήστε σε πιο βαθιά νερά. Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε να φτάσετε όπου μπορείτε, ακόμη και εκεί που νομίζετε ότι δεν μπορείτε. Να πάντα είστε γεροί, τυχεροί και ευτυχισμένοι.

Η Δ/ντρια του 1ου ΓΕΛ Πύργου Ρεβέκκα Αικατερίνη Κλάδη

 και ο Σύλλογος των διδασκόντων

1Ο ΕΠΑΛ Λεχαινών

65% επιτυχία!


Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές, ολοκληρώνεται το φετινό σχολικό έτος, με μεγάλη επιτυχία για τους απόφοιτους του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών. Σε ποσοστό που αγγίζει το 65% οι 18 από τους 28 μαθητές/τριες πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της επιλογής τους καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο φάσμα Πανεπιστημίων (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και πανεπιστημιακών σχολών, όπως Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που είδαν να ανταμείβονται οι κόποι και οι προσπάθειες που έκαναν, καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς/κηδεμόνες που υποστήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την προσπάθεια.

Όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους/τις μαθητές/τριες μας και βρισκόμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια που επιλέγουν να υλοποιήσουν, είτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε στην επιλογή τους να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό μέσα από το πτυχίο που κατέκτησαν στο σχολείο μας, ή ακόμα και στην πρόθεση τους να συμμετέχουν στο «Μεταλυκειακό  Έτος Τάξης Μαθητείας» που ξεκινάει με την νέα σχολική χρονιά.

Συγχαρητήρια & καλή σταδιοδρομία.

Με εκτίμηση

Χατζηγιάννης Δ. Θεόδωρος

Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών «Ηρακλής Μοσχονάς»

Την απόλυτη επιτυχία του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων


Η ανακοίνωση των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές 2024 επιβεβαίωσε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσδοκίες μαθητών/ριων μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον περασμένο μήνα.

Οι μαθητές/ριες του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία κατατάσσουν το σχολείο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι υπήρξε σημαντική άνοδος των βάσεων στην πλειοψηφία των αντίστοιχων Σχολών.

Συγκεκριμένα κάποια ποιοτικά και αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν το μέγεθος της επιτυχία είναι:

•             54 μαθητές/ριες εισάγονται σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

•             Αναλυτικά:

•             20 σε σχολές Επιστημών Υγείας (3 Ιατρική, 1 Κτηνιατρική, 2 Φαρμακευτική, 1 Βιοιατρικών, 3 Βιολόγία-Βιοτεχνολογια, 4 Παιδαγωγικά- Κοινωνιολογία, 6 Νοσηλευτική-Εργοθεραπεία- Λογοθεραπεία- Φυσικοθεραπεία.

•             3 σε Στρατιωτικές Σχολές

•             18 σε Οικονομικές Επιστήμες Ο.Π.Α.-Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Πανεπιστήμια Πειραιώς-Θεσσαλονίκης-Πατρών-Κοζάνης

•             8 σε Γεωπονικά Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών, Καλαμάτας

•             1 σε ΤΕΦΑΑ

•             4 σε Εμπορικό Ναυτικό Πλοιάρχων – Μηχανικών

Οι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου & 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας συγχαίρουν τους επιτυχόντες/ουσες και τους εύχονται καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Επίσης συγχαίρουν και τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν για τον αγώνα που έκαναν και τους υπενθυμίζουν ότι έχουν ένα πολύ καλό εφόδιο που είναι το Πτυχίο και το Απολυτήριο του ΕΠΑ.Λ. και με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει μπορούν σταδιοδρομήσουν στα επαγγέλματα που έχουν διαλέξει. Εξ άλλου στα 18 οι δυνατότητες που δίνει η ζωή είναι πάρα πολλές.

Από το σχολικό έτος 2024-2025 το σχολείο θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Πρότυπο ΕΠΑ.Λ (Π.ΕΠΑ.Λ.) Αμαλιάδας και ήδη έχει συμπληρωθεί ο μέγιστός αριθμός μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει το σχολείο στις εγκαταστάσεις του, στην περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις για την Β’ και Γ’  Τάξη θα υπάρξει ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο.

Ο Διευθυντής του Πρότυπου & 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Κωνσταντίνος Κωνσταντούλας

Βάσεις ΑΕΙ: Από τις κενές κόλλες στα… κενά τμήματα


Πόσο δίκαιο και επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί ένα εξεταστικό σύστημα το οποίο αφήνει 10.000 θέσεις στα ΑΕΙ κενές;

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το ελληνικό κράτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια στρέβλωση: την είσοδο στα πανεπιστήμια υποψηφίων με βαθμολογίες αρκετά κάτω από την βαθμολογική βάση.

Και την αντιμετώπισε με ένα νέο εξεταστικό σύστημα: Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  (ΕΒΕ).

Τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Γύρισε τον βαθμολογικό «μαγικό καθρέφτη» ανάποδα: από τις κενές κόλλες στις πανελλαδικές, πήγαμε στα …κενά τμήματα.

Πόσο δίκαιο και επιτυχημένο όμως μπορεί να θεωρηθεί ένα εξεταστικό σύστημα το οποίο αφήνει 10.000 θέσεις στα ΑΕΙ κενές; ειδικά σε μια χρονιά που «κουρδίστηκε» από την μνημειώδη εξεταστική δυσκολία της Φυσικής η οποία άφησε από το σύνολο των 1000 θέσεων που μοιράστηκαν στα τμήματα του επιστημονικού αυτού πεδίου τις 600 κενές;

Τι γίνεται με την ΕΒΕ

Το σύστημα της ΕΒΕ εφαρμόστηκε ξαφνικά πριν από τέσσερα χρόνια και από τότε ποτέ δεν διορθώθηκε. Παρότι έδειξε σειρά προβλημάτων.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φαίνεται ότι ικανοποιεί τους πολιτικούς (αντιμετώπισαν τις γκρίνιες για χαμηλόβαθμους εισακτέους), ικανοποιεί και τους πρυτάνεις των ΑΕΙ (ζητούσαν για χρόνια την μείωση των εισακτέων καθώς δεν έχουν υποδομές να τους μορφώσουν).

Τους μόνους που δεν ικανοποιεί είναι οι νέοι. Τα πανεπιστήμια όμως έχουν φτιαχτεί για τους νέους. Όχι για τους πολιτικούς. Όχι για τους καθηγητές τους.

Κάπως έτσι, φτάσαμε από τους υποψηφίους που εισάγονταν στα πανεπιστημιακά προγράμματα με βαθμούς 1 και 2 – κάτω από τη βάση -, στα τμήματα με… 0 εισακτέους. Ωστόσο, η στατιστική γεωγραφία των πανελλαδικών εξετάσεων δείχνει σήμερα ότι το σύστημα αυτό απέτυχε.

Κάθε χρόνο οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ είναι και περισσότερες. Αν δε, πρόκειται για μια έμμεση προσπάθεια να πειστούν τα πανεπιστήμια να κλείσουν ή να μετονομάσουν τμήματα τους που δεν είναι δημοφιλή, ακόμη και ως τέτοια είναι αποτυχημένη.

Μερικά νούμερα:

  • Στο τμήμα Μαθηματικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 249 θέσεις πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών καλύφθηκαν φέτος οι 55.
  • Στο τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμότειχου (Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο) από 113 θέσεις καλύφθηκαν οι 6.
  • Σε 4 τμήματα σχολών δεν υπάρχει ούτε ένας επιτυχών, σε 20 τμήματα καλύπτεται μόνο μία θέση και περίπου 30 τμήματα θα έχουν λιγότερους από 10 φοιτητές.
  • Συνολικά από τις 62.248 θέσεις που προσφέρθηκαν φέτος στα Γενικά Λύκεια, καλύφθηκαν οι έχουμε 52.128.

Οι υποψήφιοι για το 2ο (Θετικές επιστήμες) και το 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες Υγείας), που απέτυχαν όμως, ούτε αδιάφοροι, ούτε αδιάβαστοι μπορούν να χαρακτηριστούν.

Οι λύσεις για τα παραπάνω ακολουθούν την φυσική ακόλουθη διαδρομή:

  • Για την επόμενη χρονιά μείωση του κατώτερου συντελεστή που διαμορφώνει την «εξίσωση» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από το 0,8 στο 0,6 ώστε να μπουν περισσότεροι νέοι στα ΑΕΙ και να καλυφθούν οι κενές θέσεις.
  • Για την επόμενη διετία ισορροπία και επανακαθορισμός του συστήματος χωρίς εντάσεις, όσο στο παρασκήνιο θα μελετάται η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ως μοναδικού τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ και θα συγκροτείται ένα νέο ισχυρό Ακαδημαϊκό Απολυτήριο που θα επαναφέρει στο Λύκειο τον μορφωτικό του ρόλο και θα ισορροπήσει ένα κοινό σύστημα εισαγωγής στα κρατικά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot