FOLLOW US: facebook twitter

Επίτιμος δημότης Ήλιδας ο Κύπριος Ανδρέας Θεοδοσίου

Ημερομηνία: 02-10-2024 | Συντάκτης:


Στην ανακήρυξη του κ. Ανδρέα Θεοδοσίου – προέδρου του Συλλόγου ασυνόδευτων παιδιών από την Κύπρο που φιλοξενήθηκαν στην Ηλεία το 1974, σε επίτιμο δημότη Ήλιδας, θα προχωρήσει ο δήμος Ήλιδας σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου. Η ειδική αυτή συνεδρίαση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας και μάλιστα συμπίπτει και με τα 50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο την εισβολής του Αττίλα και της παράνομης κατοχής από τότε μεγάλου μέρους της μεγαλονήσου.

Εκτός των άλλων, ο κ. Θεοδοσίου έχει να επιδείξει πλούσια και πολυετή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των Σαβαλίων, με τη διαρκή του παρουσία στην περιοχή από το 1974 έως σήμερα. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, ο Σύλλογος πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση στην Ηλεία προκειμένου να ευχαριστήσουν όλους όσους φιλοξένησαν για τρία περίπου χρόνια, τα 500 προσφυγόπουλα της Κύπρου στην περιοχή μας. Ένα “ευχαριστώ” στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας και οικογένειες του νομού που αγκάλιασαν αυτά τα παιδάκια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Μια μαύρη σελίδα της ιστορίας της Κύπρου που ωστόσο έκρυβε μια τεράστια αλληλεγγύη εκ μέρους των Ηλείων, δημιουργώντας σχέσεις ζωής Ηλείων και Κυπρίων που αριθμούν 50 χρόνια από τότε!

Μάλιστα έχει γυριστεί και ένα ντοκιμαντέρ γι αυτό το τεράστιο θέμα που ανέδειξε ο Σύλλογος με πρωτοστάτες τον Κύπριο δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ και τον Ανδρέα Θεοδοσίου με τις ιστορίες εκείνων των παιδιών, των οικογενειών που τα φιλοξένησαν και της Μητρόπολης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot