FOLLOW US: facebook twitter

Επιστροφή στο παλαιό σύστημα για τα διπλώματα οδήγησης

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51049″ img_size=”full”][vc_column_text]Με το παλαιό σύστημα θα εξετάζονται για έξι έως και εννέα μήνες όσοι θέλουν δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και κατατίθεται στη Βουλή.

Το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση επιτροπής η οποία το αργότερο εντός εννέα μηνών θα συντάξει νέο σύστημα με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες.Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς ηλικίας άνω των 74 ετών καταργείται η υποχρεωτική επανεξέτασή τους, ενώ προβλέπεται η εκ νέου συγκρότηση των δευτεροβάθμιων ιατρικών επιτροπών.

Επίσης, καταργείται η καθολική απαγόρευση κίνησης των ελαφρών και βαρέων τετράτροχων μοτοσικλετών (γουρούνες) που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα έως 125 κυβικά εκατοστά, σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους όπου εφαρμόζεται ο ΚΟΚ, δεδομένου ότι έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ισχύουσα νομοθεσία. Κάθε δήμος ή περιφέρεια, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, έχουν δυνατότητα να θέτουν περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων αυτών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot