FOLLOW US: facebook twitter

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να λάβετε οικονομική ενίσχυση

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ανοίγει σε λίγες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport” για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οικονομικά οι κλάδοι της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία τον μήνα Ιανουάριο. Στα τέλη του α΄ τριμήνου του 2021, θα ξεκινήσει ένας ακόμα κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής με βασική στόχευση την παροχή ρευστότητας σε κλάδους που παραμένουν κλειστοί το Φεβρουάριο.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Άμεσα ξεκινά ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέσω του οποίου θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ.  Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην στήριξη της εστίασης και των κλάδων που παρέμειναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport” προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Βασικά χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 είναι ότι

  • Θα ληφθεί υπόψη η μείωση του τζίρου που καταγράφηκε τον Ιανουάριο
  • Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί θα είναι 500 ευρώ και ανώτατο οι 50.000 ευρώ
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την πτώση των εσόδων που κατέγραψαν τον Ιανουάριο.

Ειδικά για την εστίαση κι άλλους κλάδους της οικονομίας που παρέμειναν κλειστοί τον Ιανουάριο όπως γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α., το κατώτατο ύψος της ενίσχυσης που μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Όπως στον 4ο και στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% της ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο. Δεδομένου ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι εκτός από την παροχή ρευστότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, όσοι λάβουν χρήματα μέσω του 6ου κύκλου θα πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας έως και τις 31 Ιουλίου 2021.

Τα ποσά στους δικαιούχους αναμένεται να καταβληθούν στις αρχές Μαρτίου.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος