FOLLOW US: facebook twitter

«Επιστρέφει» στην αυτοδιοίκηση ο Αλέξης Καστρινός -Τι απάντησε στην «Πρωινή»

Ημερομηνία: 11-10-2021 | Συντάκτης:

-Θα διεκδικήσει ξανά τον δήμο Πηνειού  στις εκλογές του 2023

-Τι απάντησε στις ερωτήσεις της «Πρωινής» για τη σημερινή δημοτική αρχή και για τους λόγους που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην τοπική αυτοδιοίκηση επιστρέφει ο Αλέξης Καστρινός, έπειτα από ένα μικρό διάστημα ενασχόλησης με την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς χθες το πρωί ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πηνειού το 2023, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των τελευταίων μηνών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ στο γραφείο του στη Γαστούνη, ο κ. Καστρινός αρχικά εξήγησε τους λόγους που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, στη συνέχεια άσκησε σφοδρή κριτική στον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δικής του δημαρχιακής θητείας και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της νέας παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Το 2023 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πηνειού. Θα είμαι επικεφαλής δημοτικής παράταξης όλων των αποχρώσεων, όλων των ανθρώπων με κοινωνικές συμμαχίες. Θα είναι οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες με στόχο την αυτοδιοικητική και πολιτική διεύρυνση, πάντα όμως σύμφωνα με την πολιτική ηθική. Αναζητώ νέους ανθρώπους –και είμαι σε συζήτηση με πολλούς από αυτούς- και ανθρώπους που έχουν νέα μυαλά, ανεξαρτήτως ηλικίας, χωρίς να απεμπολώ το δικαίωμα του επικεφαλής στο να καταφέρνει αυτός να δώσει την τελική έγκριση για κάποια πράγματα μαζί με τους συνεργάτες του», τόνισε ο κ. Καστρινός, χαρακτηρίζοντας «πολιτικά τραγική» τη μέχρι τώρα θητεία του σημερινού δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Σε σχετική ερώτηση της «Πρωινής», καταλόγισε στη σημερινή δημοτική αρχή πολιτική οπισθοδρόμηση, κάνοντας λόγο για έλλειψη οράματος.

«Αυτό που εκπέμπεται από τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πολιτική ανηθικότητα, πολιτική ανεντιμότητα, πολιτικός σκοταδισμός, πολιτική ανεπάρκεια και οπισθοδρόμηση. Δεν μπορεί κάποιον που σε βγάζει δήμαρχο, να τον πετάς έτσι έξω, είναι ζήτημα πολιτικής ηθικής. Δεν μπορεί κάποια έργα να είναι άλλων και να λες ότι είναι δικά σου, είναι πολιτική ανεντιμότητα. Δεν υπάρχει κανένα όραμα και κανένα σχέδιο για τον δήμο Πηνειού. Εμείς σε όλες τις εκλογές πηγαίναμε με πρόγραμμα και σχέδιο, το οποίο ακολουθήσαμε μέχρι τέλους. Από την αρχή της νέας θητείας, βλέπω μια πολεμική σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δεν έχω δει να πουν για κάτι ότι ήταν των προηγούμενων, παρά μόνο κατηγόριες. Επειδή έχω μάθει να σέβομαι τους συνεργάτες μου και τον κόσμο που με εξέλεξε 12,5 χρόνια δήμαρχο, οφείλω να υποστηρίξω το έργο μου. Ποτέ δεν καπηλεύτηκα τον κόπο και τον αγώνα κανενός. Ο κ. Μαρίνος κατακρίνει και αμφισβητεί το οτιδήποτε, τα έγγραφα όμως αποδεικνύουν το πολιτικό ψέμα».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε σειρά έργων όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης, ο Βιολογικός Γαστούνης-Βαρθολομιού, η υπογειοποίηση του δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, οι αποθήκες του ΑΣΟ, oπαραλιακός δρόμος, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βαρθολομιού, η αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης, κ.ά., σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή οικειοποιείται την «πατρότητα» έργων και μελετών που κληρονόμησε από τους προκατόχους της.

«Θέλω να σας δείξω ποιες ήταν οι διαδικασίες που έγιναν από τον δήμο, για να μπορεί σε συνεργασία με άλλους φορείς (περιφέρεια, υπουργεία κλπ) να προχωρήσει πράγματα για τον τόπο του. Εκεί βλέπετε το όραμα που έχει μια δημοτική αρχή για τον τόπο της.Κατανοώ την προσπάθεια κάποιων να με αποδομήσουν, εμείς όμως σηκώσαμε μανίκια και δουλεύαμε αδιαλείπτως με εξοντωτικό ρυθμό. Παραδώσαμε τον δήμο με μια μηχανογράφηση έργων, αφήσαμε μελέτες και ταμείο, ανεβάσαμε τον δήμο σε επίπεδα που κανένας άλλος δεν τον είχε ανεβάσει», ανέφερε.

«Ίσως τα όνειρά μου είναι σε διαφορετική κατεύθυνση»

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Αλέξης Καστρινός αναφέρθηκε στην επιλογή του το 2019 να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε τους λόγους που δεν θα το επιχειρήσει ξανά.

«Οφείλω να ευγνωμονώ τους ανθρώπους που με στήριξαν, να τους τιμώ και να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το ότι με εξέλεξαν α’ αναπληρωματικό με 7.500 σταυρούς. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, ίσως δεν κατάφερα να πείσω ίσως δεν πρόλαβα ή δεν μπόρεσα να πείσω. Ίσως η κατεύθυνση των ονείρων μου να είσαι σε διαφορετική κατεύθυνση από την πλειοψηφία των ανθρώπων που έκαναν άλλες βουλευτικές επιλογές. Θέλω να προσθέσω ότι από αυτά που διαρρέουν και από τις πολιτικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, κάποιοι βουλευτές έχουν αφήσει να αιωρείται ότι μπορεί και να μην είναι υποψήφιοι. Επίσης, το κόμμα με το οποίο ήμουν υποψήφιος, δείχνει ότι έχει μια διαφορά από το δεύτερο κόμμα με βάση τα γκάλοπ. Άρα, οποιοσδήποτε στη θέση μου, ως α’ αναπληρωματικός, θα είχε μια 2η ευκαιρία να δοκιμάσει να είναι υποψήφιος και με περισσότερες πιθανότητες εκλογής. Όμως ο κύκλος αυτός για μένα έκλεισε», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Πρωινής» για το αν αλλάζει κάτι ως προς την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα η επάνοδος στην αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι πάντοτε τοποθετείται με το δικαίωμα του ελεύθερου πολίτη και ότι πάνω από όλα είναι Ηλείος και δημότης Πηνειού.

«Δεν μπαίνω σε διαδικασία κομματικών χρωμάτων, διατηρώ το δικαίωμα του ελεύθερου πολίτη, που έχω την άποψή μου για τα τεκταινόμενα στον τόπο. Πάντα ήξερε ο κόσμος τι ψήφιζα, δεν κρύφτηκα ποτέ, αλλά όσο ήμουν στην αυτοδιοίκηση, πάντα είχα υπερκομματικά ψηφοδέλτια,“πολύχρωμα”. Πάνω από όλα είμαι Ηλειώτης και δημότης Πηνειού», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος