FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Βαλιανάτου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η πρόταση των καρπουζοπαραγωγών για τις αποζημιώσεις

Ημερομηνία: 04-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33478″ img_size=”full”][vc_column_text]Την καταβολή αποζημιώσεων με βάση τα τιμολόγια πώλησης από 15 Μαΐου έως 10 Ιουλίου και τα τιμολόγια αγοράς σπόρων-φυτών τον χειμώνα πρότεινε για τους καρπουζοπαραγωγούς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος.

Όπως επισημαίνει, τόσο τα πρώιμα όσο και τα όψιμα καρπούζια πουλήθηκαν στην πλειονότητά τους σε εξευτελιστικές τιμές λόγω πανδημίας, οι οποίες έφτασαν τα 0,05 και τα 0,10 ευρώ το κιλό, προκαλώντας τεράστια εισοδηματική απώλεια στους παραγωγούς.[/vc_column_text][vc_single_image image=”29297″ img_size=”full”][vc_column_text]«Πιστεύουμε ότι το πιο δίκαιο είναι να ζητηθούν τιμολόγια αγοράς σπόρων και φυτών από το χρονικό διάστημα 15/1 έως τέλος Φεβρουαρίου καθώς και τα τιμολόγια πώλησης από 15 Μαΐου έως 10 Ιουλίου. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη και η πιο δίκαιη λύση για την αποζημίωση των καρπουζοπαραγωγών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος, προσθέτοντας ότι  είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του υπουργείου για να βοηθήσει στη συγκέντρωση των στοιχείων και να τους διευκολύνει στην γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2020, τα τα στρέμματα καρπουζιού που έχουν δηλωθεί στην Ηλεία είναι 2.220 εκτάρια, δηλαδή 22.200 στρέμματα. Τα πρώιμα αντιστοιχούν σε 638 εκτάρια και τα όψιμα σε 1582. «Περιμένουμε από εσάς να μας καλέσετε, όπως συμφωνήσαμε στη συνάντησή μας στο γραφείο σας στις 15 Ιουλίου. Είμαστε βέβαιοι για την ικανοποίηση του αιτήματός μας»,  καταλήγει η επιστολή του κ. Βαλιανάτου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot