FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στο Δήμαρχο Πύργου για την παροχή ΜΑΠ στους εργαζόμενους

Ημερομηνία: 21-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως

Να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Πύργου για το 2023 αλλά και να καταβληθούν σε χρήμα τα ΜΑΠ για το 2022, ζητά με επιστολή του προς το Δήμαρχο Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως.

Όπως τονίζεται, καθημερινά γίνονται δέκτες καταγγελιών αρκετών συναδέλφων και δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο μη έχοντας τα απαιτούμενα από το Νόμο. «Η αδιαφορία και η απαξίωση σε θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα ακόμα και σε θάνατο. Τα μέσα ατομικής προστασίας και τα μέτρα προληπτικής ιατρικής πρέπει να παρέχονται κάθε χρόνο χωρίς καθυστέρηση όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ και στις Σ.Σ.Ε.

Δεν πρέπει ο Σύλλογος κάθε φορά να καταγγέλλει τα αυτονόητα και να καταφεύγει στις δικαστικές αίθουσες για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και να πληρώσουν για αυτά που δικαιούνται. Εάν δεν έχετε κάνει ενέργειες για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας παρακαλούμε άμεσα αυτές να πραγματοποιηθούν. Να δοθούν σε χρήμα για το έτος 2022 σύμφωνα με την Νομοθετική ρύθμιση πού δίνει την δυνατότητα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταβάλλουν σε χρήμα στους εργαζόμενους τους την αξία των μέσων ατομικής προστασίας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και να δοθούν σε είδος για το 2023.

Δικαιούχοι των μέσων ατομικής προστασίας είναι όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας [ΜΟΝΙΜΟΙ-ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ]».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot