FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας προς Εθνική Τράπεζα για το τραπεζικό κατάστημα Γαστούνης

Ημερομηνία: 29-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Σε επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Η φημολογούμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Γαστούνης έχει θορυβήσει την επιχειρηματική κοινότητα του δήμου Πηνειού, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων από πλευράς των επιχειρήσεων-μελών του, καθότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες, η οποίοι δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε κανένα τραπεζικό κατάστημα, αναζητώντας να εξυπηρετηθούν σε άλλους δήμους.

Ενδεχόμενη σχετική απόφαση θα πλήξει καίρια την τοπική κοινωνία, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, προκαλώντας όχι μόνο αναστάτωση στους επιτηδευματίες, αλλά και δημιουργώντας συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού.

Υπενθυμίζεται πως το υποκατάστημα Γαστούνης αποτελεί το μοναδικό κατάστημα στο δήμο, το οποίο μάλιστα πριν από δύο (2) χρόνια είχε ανακαινιστεί πλήρως, ενώ πριν από λίγο καιρό έκλεισε και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βαρθολομιό.

Πέραν των πρακτικών προβλημάτων που θα εγείρει η εν λόγω απόφαση, σε όρους κινητικότητας κι εξυπηρέτησης πολιτών, ας μην ξεχνάμε και τον ψυχολογικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα, που θα ερμηνεύσουν την εν λόγω κίνηση ως ένα μήνυμα καθήλωσης.

Ο Δήμος Πηνειού έχει σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές, γιατί πέρα από την ισχυρή γεωργική παραγωγή που διαθέτει, έχει ευρύ μέτωπο στο Ιόνιο πέλαγος κι ως τούτου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο τουρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας να μην προβεί στην εφαρμογή της φημολογούμενης απόφασής του και να διατηρήσει το τραπεζικό υποκατάστημα Γαστούνης σε λειτουργία, έστω και με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πολιτών κι επιχειρήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος